Mini monkeyglasses

mini monkeyglasses - Från viljan att göra skillnad till hållbara barnglasögon

2009 fick Mai-Britt, grundare och med ett förflutet i glasögonbranschen, tillsammans med Morten Seaton från modebranschen en idé: De ville göra skillnad och skapade därför en produkt som inte belastade världen. Varken miljömässigt eller socialt - alla glasögon är hållbara och produceras i Hong Kong under villkor som överensstämmer med FN: s Global Compact. Enligt grundarna av Monkeyglasses ska alla människor kunna vara med och göra skillnad för miljön. Oavsett ålder. 

Av den anledningen har monkeyglasses tagit fram en kollektion barnglasögon för barn i åldern 5 år och uppåt, vilket ger även de minsta barnen möjlighet att välja hållbara produkter.


Robusta och hållbara barnglasögon tillverkade av fossilt oljefritt bomullsmaterial

Den stora efterfrågan på monkeyglasses beror inte bara på deras design som tilltalar alla olika målgrupper som är medvetna om sin stil. Materialen i glasögonen har också valts med omsorg, och det gäller naturligtvis även kollektionen som nu är framtagen för de yngsta glasögonbärarna.

Mini monkeyglasses, liksom monkeyglasses för vuxna, är tillverkade av ett fossilt oljefritt bomullsmaterial av bioacetat. Det är starkt, men samtidigt lätt och flexibelt. Den innehåller metall från 60% återvunnet material, vilket gör glasögonen 100% återvinningsbara.

Bågarnas väl valda kvalitetsmaterial innebär också att mini monkeyglasses är idealiska för barn: Glasögonen är robusta och de tål att barn är aktiva i vardagen. Samtidigt passar de nättare ansikten.

Hitta Mini Monkeyglasses i din Synoptikbutik

I din lokala Synoptik hittar du ett stort urval av Monkeyglasses för barn - tillverkade av hållbara material som kan hjälpa de små att fokusera och njuta av vardagen.

Hitta butik