Läsglasögon

10 Resultat
Relevans

Läsglasögon för herr och dam

Hos oss på Synoptik hittar du ett brett sortiment av kvalitativa läsglasögon i dam- och herrmodell. Du hittar läsglasögon i olika former, färger och material – allt för att passa just dig och dina preferenser.

Synoptiks utbud av läsglasögon i olika styrkor

Har du börjat få svårt att läsa tidningen utan att sträcka ut dina armar till max? Tycks din mobils display bara bli suddigare och suddigare? Det kan vara ett tecken på att du har råkat ut för det oundvikliga - ålderssynthet. För många innebär detta att det är dags för läsglasögon. 

Hos Synoptik hittar du ett fint sortiment av färdiga och snygga läsglasögon. Vi erbjuder flera olika modeller i olika färger. Läsglasögonen finns i styrkor + 0.00, +1.00, +1.50, +2.00, +2.50 samt +3.00. Vissa modeller finns även att få i styrka +3.50.

Prisvärda läsglasögon hos Synoptik

Med ett par läsglasögon från Synoptik unnar du dig en skarp syn och undviker därmed ansträngda ögon när du läser. I vårt sortiment hittar du stilsäkra och prisvärda kvalitetsläsglasögon från 198 kr. Spana in dina nya bågar här på sajten eller besök en av våra butiker runtom i landet.

Runda och rektangulära läsglasögon

När du köper läsglasögon hos oss på Synoptik kan du välja mellan olika stilar och former. På så sätt kan du hitta det par som passar just dig och din stil. Här hittar du runda läsglasögon i klassisk stil, eller varför inte testa ett par rektangulära läsglasögon? Välj bland olika färger och material som passar dig.

Läsglasögon med blåljusfilter

I vårt sortiment hittar du läsglasögon med blåljusfilter. Det inbyggda blåljusfiltret filtrerar det blåvioletta ljuset i spektrumet 400 nm till 455 nm, vilket bland annat digitala skärmar såsom datorer, smartphones eller surfplattor utstrålar.

Varför behöver man läsglasögon?

Även den bästa synen avtar med åldern och oftast börjar det märkas i 40-årsåldern. Det går inte att träna bort och är en naturlig del av åldrandet som vi som människor måste acceptera. Som tur är kan ett par bra läsglasögon hjälpa dig fortsätta leva ditt liv obehindrat. 

Varför ska man köpa sina läsglasögon hos optikern? 

När synen försämras med åldern är den första instinkten oftast inte att boka en tid hos optikern. Man kanske tror att det är en temporär synnedsättning eller så är steget till att boka en synundersökning för stort för den som aldrig tidigare haft problem. Många köper ett par billiga läsglasögon utan vidare eftertanke och tror att det kommer lösa problemet. Så är dock inte alltid fallet. 

Rätt styrka på läsglasögonen 
Varje individs ögon är unika och köper du läsglasögon i fel styrka kan det leda till överansträngning, med symptom såsom trötthet och huvudvärk. Dessutom upptäcks inte andra eventuella synfel såsom astigmatism, närsynthet eller långsynthet, som annars kan korrigeras med rätt typ av slipade glas. 

Hos Synoptik kan du boka en synundersökning där vi noggrant undersöker dina ögon, ser vilka behov du har och anpassar glasögonen utifrån det. På så sätt slipper du gissa dig fram till ett glasögonköp och kan vara säker på att du tar hand om dina ögon på bästa sätt. 

Olika behov för olika människor 
Beroende på ditt synfel och hur din vardag ser ut finns det flera alternativ till vanliga läsglasögon. 
Har du astigmatism kommer vanliga läsglasögon inte kunna korrigera synen på rätt sätt – då behöver du istället progressiva glasögon eller kontaktlinser som är anpassade efter ditt synfel. 
Allteftersom synen försämras från 40-årsåldern och uppåt slutar läsglasögon vara till hjälp för dig som sitter mycket framför en datorskärm. Skärmen är oftast placerad längre bort jämfört med avstånden till en tidning eller en mobil i handen. Det kan då bli suddigt framför en dator och då räcker inte läsglasögonen till längre. Sitter du mycket framför en skärm kan därför terminalglasögon också vara en möjlighet. 

Vill du ta till vara på din ögonhälsa och se vad för typ av läsglasögon och lösningar som fungerar bäst för just dig? Boka en tid för synundersökning hos en av Synoptiks legitimerade optiker och få professionell och personlig hjälp.

Tips när du väljer läsglasögon

Är det svårt att se vad det står på telefonskärmen eller börjar armarna bli för korta för att kunna läsa tidningen på håll? Då har du antagligen drabbats av ålderssynthet och behöver läsglasögon. Här är några tips vad ska du tänka på när du väljer läsglasögon. 


Köp läsglasögon hos Synoptik

Läsglasögon ses ofta som en tillfällig lösning och därför nöjer sig många med ett par från bensinmacken. Men precis som med vanliga glasögon behöver dina läsglasögon vara slipade i din styrka för att undvika överansträngda ögon, trötthet och huvudvärk. Våra optiker hjälper dig gärna!

Välj efter aktivitet

Även om läsglasögon för tankarna till papperstidningar kanske du snarare behöver dem när du pysslar med hantverk, sitter i kassan eller läser på datorskärmen. Olika aktiviteter innebär olika fokusavstånd för ögat och om du till exempel jobbar framför datorskärm kan ett par terminalglasögon vara en bättre lösning, medan ett par progressiva är bäst om du både vill kunna se på nära håll och avstånd.