Ray-Ban

Det är svårt att hitta ett mer klassiskt glasögonmärke än Ray-Ban. Med modeller som Wayfarer och Aviator fortsätter Ray-Ban år efter år att vara en favorit bland både glasögonbärare och alla som är på jakt efter ikoniska solglasögon.

Historien om Ray-Ban

Historien om Ray-Ban börjar 1929. De första Ray-Ban-solglasögonen utvecklades på uppmaning av general MacCready i den amerikanska armén. Under 1930-talet flög löjtnant John MacCready ballong för det amerikanska flygvapnet. Hans ögon skadades svårt av det starka solljuset och han fick då idén om att skapa ett par snygga och funktionella solglasögon. Bågen kallades från början Anti-Glare, bländskydd. Den lätta metallbågen väger bara 150 gram och tillverkades med gröna glas för att filtrera bort infraröda- och ultravioletta solstrålar. Bågen blev omedelbart en succé och köptes in till hela det amerikanska flygvapnet och är prototypen till dagens världsberömda Aviator-båge.

Historien om pilotbågen Aviator

Från början låg fokus först och främst på glasens UV-skydd och säkerhet mot infrarött ljus, men snart lade man lika mycket vikt vid komfort och styrka. Redan de första åren lanserade Ray-Ban modellerna Outdoorsman i både den originella pilotmodellen och Wayfarer, modeller som har varit klassiskt moderna under tidens gång. Ray-Ban slog igenom ordentligt första gången i filmen Easy Rider från 1969. Därefter har Ray-Ban varit en aktiv del av filmindustrin. Ray-Bans solglasögon har använts i filmer som Blues Brothers, Top Gun och Men in Black. Framgången med solglasögonen ledde till en glasögonkollektion som utstrålar samma värden och som är trogen den kända Ray-Ban-stilen.

Se utbudet av bågar från Ray-Ban i vår nya online katalog eller besök en Synoptik nära dig. Våra glasögonstylister hjälper dig att hitta Ray-Bans som passar just dig.