Solglas i olika färger

 

Solglasögon finns i många olika färger och att hitta rätt glas för dina behov är lika viktigt som att hitta bågar du trivs med. På Synoptik har vi ett stort urval av solglasögon i mängder av former och färger. Här kan du få en överblick över de egenskaper och funktioner olika färger på solglas har och när de ska användas. Färg på glas har ingenting med UV-skydd att göra. Ett par solglasögon med mörka glas skyddar inte dina ögon bättre än ett par med ljusa glas. Valet av färg på solglaset har mer att göra med din smak och livsstil. Som tur är har alla våra solglasögon 100% UV-skydd – så det är bara att välja fritt.


Färger på solglas vid sport och andra aktiviteter 

För segling, strand och vattensport

 är det bäst att använda ett grått glas som är polariserande. Det tar bort solreflexer och bländningar från vattnet. Dessutom gör det polariserande glaset att du får ett bra djupseende och uppfattar omgivningen bättre.

Vid golf och aktiviteter i skog och terräng är ett gult, orange eller grönt glas idealistiskt, det gör att man lättare urskiljer nyanser i det gröna. Dessutom kompenserar det snabbt för ljus- och skuggväxlingar. Vid utomhusaktiviteter med mindre grönska passar ett brunt glas bra. Det framhäver kontraster och gör det lättare att se vägar, skyltar och hinder om du exempelvis joggar eller cyklar.

 

Färger på solglas i vardagssituationer

Vid bilkörning fungerar ett brunt eller grått glas bäst. Här är det också viktigt att ha polariserande glas för att undvika bländande reflexer från vägbanan. Vid dimma eller mörker är gula glas bäst.

Om du vill ha ett allroundglas som passar i alla väder så är grönt glas att föredra. Det ger korrekta färger och tydliga kontraster för de flesta aktiviteter och väder. Många uppskattar också bruna glas då de ger en varm och behaglig färgton.

Hitta rätt färg för rätt aktivitet 


Polariserade glas
Egenskaper: Tar bort reflexer samt bländningar från vattenytor, snö och vägar.
Användningsområde: Bilkörning och skidåkning. 

Solglasögon med brunt glas
Egenskaper: Varm, dov ton som framhäver kontraster.
Användningsområde: Golf, fiske och natur.Solglasögon med grått glas
Egenskaper: Kallare ton som är neutral och balanserad.
Användningsområde: Cykling, löpning och vid bilkörning.Solglasögon med grönt glas
Egenskaper: Kallare ton som ger ett avslappnat intryck och som förstärker kontraster och bibehåller färgupplevelsen.
Användningsområde: Ett perfekt allround glas. Solglasögon med gult eller orange glas
Egenskaper: Varm ton som ökar kontraster och framhäver detaljer.
Användningsområde: Sportaktiviteter samt vid billkörning i dimma eller mörker. Detta glas rekommenderas inte i direkt solljus. Solglasögon med blått glas
Egenskaper: Kallare ton som minskar kontraster.
Användningsområde: Om man vill ha en kallare ton. Dock är i allmänhet inte ett blått glas det mest behagliga för ögat.Solglasögon med tonade glas
Egenskaper: Är mörkare upptill i glaset och ljusare nertill.
Användningsområde: Vid till exempel läsning där du inte vill ha färg när du tittar i nedre kanten av glaset. Detta är ett mycket populärt glas.
 

Välkommen in till din närmsta Synoptikbutik och upptäck vårt breda utbud av solglasögon. Våra utbildade glasögonstylister hjälper dig gärna hitta de solglasögon som passar just dig och dina behov bäst. 

Vi erbjuder även solglasögon med styrka som passar perfekt för din syn.

Hitta butik