Om progressiva linser

Progressiva linser, som ibland kallas för multifokala linser eller bifokala linser, kan vara ett bra alternativ för dig som är drabbad av ålderssynthet och idag använder progressiva glas- och/eller läsglasögon.

Med progressiva linser kan du se lika bra på långt, mellanavstånd och nära håll. Progressiva linser har en speciell slipning som gör övergången mjuk utan att du behöver göra onaturliga rörelser med huvudet. De möjliggör en god visuell komfort och du behöver inte använda olika typer av linser eller glasögon för att se bra på alla avstånd. 

 

Fördelar med progressiva linser

Den klaraste fördelen är att du ser bra i alla avstånd. Våra progressiva linser finns både som endags- och månadslinser.

  • Olika styrka för långt och kort avstånd
  • God visuell komfort
  • Finns i flera olika sorters linsmodeller beroende på hur ofta du vill byta och vad du har för behov

Så använder du progressiva linser 

Så ofta byter du progressiva linser:
Hos Synoptik finns progressiva linser som endagslinser, tvåveckors-linser, månadslinser och tremånaders-linser. Hur ofta du byter dem beror på vilken sorts linser du har och dina egna förutsättningar.

Vad ska man tänka på när man väljer progressiva linser?
Tänk på hur ofta linserna ska användas. Det kan krävas lite återbesök för att justera styrkorna linserna så att de samverkar på bästa sätt.

Är progressiva linser och multifokala linser samma sak?
Ja, det är samma sak fast de har olika namn.

Jag har brytningsfel, kan jag ha progressiva linser?
Ja, progressiva linser finns även som toriska/astigmatiska linser. Så om du har brytningsfel/astigmatism kan du fortfarande ha progressiva linser.

Hur rengör jag mina progressiva linser?
Det beror på om du har endagslinser eller månadslinser. Endagslinser rengörs inte utan de slängs efter en användning. Månadslinser däremot behöver rengöras under natten med hjälp av kontaktlinsvätska.

Linsvätskor: 
För progressiva endagslinser behövs inte linsvätska och linsetui men det behövs för andra linstyper.

Erbjudande – Prova progressiva linser: 
Varför inte prova linser idag? Hos oss provar du linser med trygghetsgaranti, enklare kan det inte bli. Kostnad för synundersökning tillkommer om du väljer att fortsätta använda linser, annars får du pengarna tillbaka.

BOKA SYNUNDERSÖKNING