Essilor® Stellest® –  Glasen som bromsar utvecklingen av närsynthet hos barn

Med Essilors senaste innovation kan du med hjälp av Stellest®-glas både korrigera närsynthet samt bromsa utvecklingen av närsynthet hos barn. 

Allt fler barn blir närsynta i yngre åldrar – delvis på grund av en allt mer stillasittande livsstil inomhus och på grund av ökande tid spenderad på aktiviteter där närseendet används. Ju yngre ett barn är när det börjar utveckla närsynthet, desto längre utvecklas närsyntheten och desto högre grad av närsynthet utvecklas.

Studier visade att hög närsynthet kan leda till allvarlig synnedsättning som inte längre kan korrigeras med enkelslipade glas. Det kan till och med öka risken för ögonsjukdomar senare i livet.

Närsynthet kan påverka barns välmående och utveckling

  • 80 % av allt lärande sker med hjälp av synen.*
  • 1 av 3 barn kan inte se tavlan i klassrummet ordentligt.**

*Glasögon för global utveckling: Överbrygga synklyftan: World Economic Forum, sociala entreprenörer, EYElliance; Juni 2016

**Essilor ser förändring – Sätter synen först: global kampanj 2017

Har du frågor kring ditt/dina barns syn eller fårgor om närsynthet? Välkommen till en av våra över 140 butiker runtom i landet så hjälper vi dig. 

Boka synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.