Om endagslinser

Endagslinser eller engångslinser är som namnet säger gjorda för att användas en dag eller vid ett tillfälle för att sedan slängas. Nästa dag tar man på nya och fräscha linser. Till skillnad från andra linser behöver endagslinser ingen rengöring, det vill säga varken linsvätska eller linsetui.

Endagslinser är uppbyggda som så att de har en mittzon som korrigerar så att bilden hamnar rätt på näthinnan och det finns olika kantprofiler på linserna: spetsiga, runda eller trubbiga. De är något tunnare än månadslinser och släpper därmed igenom mer syre till ögonen, därför rekommenderas de ofta till personer med torra ögon.

Utvecklingen på endagslinser har varit snabb de senaste åren och många fler kan idag använda endagslinser än för bara några år sedan. Vi på Synoptik har lång erfarenhet och har erbjudit våra kunder endagslinser sedan många år tillbaka.

Endagslinserna är perfekta för dig som vill ha ett enkelt och säkert användande.

Födelar med endagslinser

  • Ny fräsch lins varje dag
  • Komforten är optimal och lika bra varje dag
  • Synskärpa är optimal och lika bra varje dag
  • Mindre allergiska reaktioner
  • Ingen risk för beläggning på linserna
  • Inget krångel med eller kostnad för linsvätskor
  • Ingen allergirisk från linsvätskor
  • Lätt att hantera och använda
  • Perfekt om du vill använda glasögon någon dag i veckan

Endagslinser hos Synoptik finns från olika tillverkare i alla prisklasser och med olika egenskaper som till exempel med UV-filer.

Så använder du endagslinser

Så ofta byter du endagsliner:
Att använda endagslinser innebär att du byter linser varje dag. Vi rekommenderar inte att återanvända dem eller att använda dem i flera dagar och inte heller att sova med endagslinser. Det är däremot okej att lämna i linserna om du bara sluter ögonen en kortare stund på soffan eller på resan. Om du är i behov av att kunna använda linserna en längre period än bara i en dag kan du prova på våra dygnet runt linser.

För vem passar endagslinser?
Det är vanligt att endagslinser rekommenderas till personer som är nya med linser då de är mer lätthanterliga i och med att de inte behöver rengöras, du använder dem och sen slänger du dem. Endagslinser passar perfekt för dig som vill använda dina linser sporadiskt till specifika ändamål, exempelvis om du vanligtvis har glasögon men vill byta till linser när du utövar någon sport.

Vilka typer av endagslinser finns det?
I vårt sortiment finns det sfäriska endagslinser som korrigerar synfel, toriska endagslinser som korrigerar brytningsfel och progressiva endagslinser som hjälper dig att se bra på alla avstånd.

Kan man sova med endagslinser?
En kortare stund går bra, men efter ett tag blir de torra och klistrar fast. Att sova med endagslinser är ingenting vi rekommenderar.

Vad ska man tänka på när man sätter i endagslinser?
Se till att du gör det i en ren miljö och med rena händer så att du inte får in bakterier i ögonen.

Vad ska man tänka på när man väljer endagslinser?
Om du har en allergi bör du tänka på materialval, exempelvis om det ska vara silikon eller inte. Sen beror det på vilken typ av synkorrigering du är i behov av och hur ofta/länge du vill använda dina linser åt gången.

Hur länge kan man använda endagslinser?
Under en dag eller vid ett tillfälle. Endagslinser är inte återanvändningsbara, de ska slängas efter användning.

Linsvätskor:
Linsvätskor behövs inte eftersom linsen kastas efter användning.

Erbjudande - Prova endagsliner:
Varför inte prova linser idag - hos oss provar du linser med trygghetsgaranti i upp till 10 dagar, enklare kan det inte bli. Kostnad för synundersökning tillkommer om du väljer att fortsätta använda linser.
 

BOKA SYNUNDERSÖKNING

Hur mycket kostar det att abonnera på våra 1-dagslinser?