Ögondroppar

6 Resultat
Relevans

Ögondroppar hos Synoptik

Lider du av torra ögon? I vårt sortiment hittar du ögondroppar som återfuktar ögonen och gör att du slipper dina problem med uttorkade ögon.

Vilken funktion har ögondroppar? 

Ögondroppar kan användas av olika anledningar. Det kan vara att du har torra ögon, en infektion i ögonen, eller mot vissa ögonsjukdomar exempelvis glaukom. I Synoptiks sortiment så erbjuder vi främst ögondroppar för torra ögon. Finns även för dig som har kontaktlinser. Ögondroppar kan även stabilisera tårfilmen och skyddar cellerna på hornhinnan från att blli uttorkade.

Varför och när ska man använda ögondroppar? 

Ögondroppar används främst som en återfuktning till ögonen. Det piggar upp och återfuktar. Om du sitter mycket vid datorn eller har dålig/torr luft på din arbetsplats kan du få besvär med torra/trötta ögon. Då kan ögondroppar hjälpa dig. Vid mycket besvär – använd kontinuerligt under dagen 3-4 gånger. Vid mindre besvär kan du minska användandet till 1-2 gånger per dag.

Vilka olika typer av ögondroppar finns det? 

I vårt sortiment hittar du ögondroppar med hyaluronsyra som ger en långvarig effekt mot torra ögon. Hyaluronsyra finns naturligt i våra ögon och binder fukt till ögat.

Vi erbjuder ögondroppar för dig som har tillfälligt torra ögon och besväras av detta.

Vi har även ögondroppar som är utan konserveringsmedel.

Vi har ögondroppar för dig som bär kontaktlinser och blir torr under dagen.

Vad ska man tänka på när man använder ögondroppar? 

Se till att du väljer ögondroppar för just dina besvär. Fråga personalen i butiken så visar vi dig rätt alternativ. Om du är kontaktlinsbärare, tänk på att välja något som är anpassat för kontaktlinser. Hygien är A och O med ögondroppar.

Hur ofta ska jag ta ögondroppar för torra ögon? 

Har du kraftigt torra ögon rekommenderas 4-6 gånger per dag. När det blir bättre kan du minska ner användandet. Se till att välja rätt sort för dig. 

Hur vet jag om jag har torra ögon? 

Dels kan din optiker upptäcka det, men även du själv. Om du har besvär med röda eller trötta ögon kan det vara ett tecken på torra ögon.

Varför får man torra ögon?

Torra ögon kan bero på många faktorer. Med åldern blir våra slemmhinnor torrare vilket kan medföra torra ögon. Mycket skärmtid ger också torra ögon. Vissa läkemedel kan ge bieffekter så som torra ögon. Om du har ett tilltäppt dränage på din tårkanal kan det ge torra ögon. Om du har en inflammation i meibomska körtlarna kan det ge torra ögon. Även linser kan ge besvär som torra ögon.

50% på ögondroppar när du tecknar abonnemang hos oss

Är du linsbärare eller går du i tankar på att skaffa linser? Med vårt linsabonnemang Linser All-Inclusive™ får du hem dina linser direkt till dörren, kostnadsfri årskontroller och reservlinser och mycket mer. Dessutom får du 50% rabatt på alla linsvätskor och produkter för torra ögon.

Boka synundersökning