Om månadslinser

Månadslinsen är den mest populära kontaktlinsen. Utbudet av månadslinser hos Synoptik är stort och det är det billigaste alternativet av linser. Månadslinser är perfekt för dig som har ett aktivt liv. 

Månadslinser, eller 30-dagarslinser, är som namnet säger gjorda för att användas under en månad. Du tar ut linserna på kvällen, rengör dem och sätter i dem igen morgonen därpå. Efter en månad ersätter du månadslinserna med ett nytt par. På samma sätt fungerar tvåveckors-linser, eller 14-dagars linser som de också kallas, men de används enbart under två veckor innan du ersätter dem med ett nytt fräscht par. Till skillnad från endagslinser behöver du linsvätska för rengöring och linsetui för förvaring för både månadslinser och tvåveckors-linser. 

Fördelar med månadslinser

Det är en bekväm lins som är enkel att sätta i/ta ut. Om du behöver linser ofta och under längre perioder rekommenderar vi månadslinser samt om du ägnar dig åt idrott där du känner att ett par glasögon skulle kunna vara i vägen.

  • Bekväm lins
  • Lätt att sätta i och ta ur
  • Billigaste alternativet av linser

Månadslinser och tvåveckors-linser finns hos Synoptik från olika tillverkare och i olika prisklasser. De finns även med olika egenskaper som till exempel UV-filter. 

För vem passar månadslinser? 

Månadslinser passar för dig som ofta behöver använda linser, oavsett synfel, tillexempel om du behöver linser hela dagen på jobbet. Vi har olika typer av månadslinser; sfäriska linser som korrigerar synfel, toriska linser som korrigerar astigmatism och progressiva linser som hjälper dig som är ålderssynt.

Hur fungerar månadslinser?

Så ofta byter du månadslinser:
När du använder månadslinser eller tvåveckors-linser byter du linser en gång per månad eller var 14:e dag. Om du har behov av att kunna använda linserna över natten kan vi rekommendera våra dygnet runt linser.

Kan man sova med månadslinser?
Det är inget som rekommenderas då linsen lätt klistrar fast och du kan få en känsla av torra ögon. Du kan dessutom få röda ögon och en skavkänsla. Vissa månadslinser i vårt sortiment går dock att sova med. Fråga din optiker som kan hjälpa dig med detta.

Kan jag ha månadslinser fast jag har brytningsfel?
Ja, det finns linser som korrigerar brytningsfel. De kallas toriska linser, går även under namnet astigmatiska linser.

Kan jag rengöra mina månadslinser med vatten?
Nej, använd kontaktlinsvätska. Vatten är inte tillräckligt rent.

Kan jag använda smink med månadslinser?
Stoppa gärna in linserna innan du sminkar dig så att du inte får smink i ögonen.

Linsvätskor:
Linsvätskor och linsetui behövs för rengöring och förvaring.

Erbjudande – Prova månadslinser: 
Varför inte prova linser redan idag - hos oss provar du linser med trygghetsgaranti, enklare kan det inte bli. Kostnad för synundersökningen tillkommer om du väljer att fortsätta använda linser - om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka.

BOKA SYNUNDERSÖKNING

Hur mycket kostar det att abonnera på våra månadslinser?