Ögonhälsojournal – för din ögonhälsas skull

Våra ögon ska fungera livet ut, och i ett samhälle som blir alltmer synkrävande är det viktigt att ta hand om sina ögon och sin ögonhälsa. Många ögonsjukdomar och synfel är svåra att själv upptäcka då de successivt smyger sig på utan att man själv kanske märker det. Därför är det viktigt att kolla synen regelbundet för att fånga upp eventuella ögonsjukdomar eller tecken på synfel i ett tidigt stadie.

Genom lanseringen av vår unika Ögonhälsojournal kan vi på ett än mer ingående och effektivt sätt följa din ögonhälsa och hjälpa dig med din syn.

För att du som kund hos oss ska kunna följa med utvecklingen av din ögonhälsa och din syn skräddarsyr våra legitimerade optiker en individuell plan efter dina behov. Efter genomförd synundersökning får du ta del av din Ögonhälsojournal, i vilken våra optiker uppdaterar din ögonhälsostatus. Allt för att kunna följa din synutveckling genom hela livet.

Du får din personliga ögonhälsojournal efter att du gjort en synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning eller någon av våra uppföljningskontroller.

Våra synundersökningar

Omfattande ögonhälsokontroll

En synundersökning hos Synoptik innehåller mycket mer än att mäta och kontrollera dina styrkor. Du får också en genomgående kontroll av din ögonhälsa vilket gör det möjligt för oss att utforma din personliga plan.

Våra legitimerade optiker undersöker båda dina ögon efter tecken på exempelvis grå starr, glaukom, förändringar på näthinnan och mycket annat som kan ha påverkan på din ögonhälsa och din syn. Det är viktigt att upptäcka tecken på dessa ögonsjukdomar då de i värsta fall kan leda till synnedsättning om de upptäcks för sent och behandling ej är påbörjad.

Informationen i din ögonhälsojournal kommer du att få förklarad och beskriven för dig för att säkerställa att informationen är korrekt och förstådd.

Följande ingår i vår synundersökning:

  • Synfältmätning
  • Ögonbottenfotografering
  • Tryckmätning
  • Styrkekontroll

Välkommen på synundersökning hos Synoptik

Välkommen in på en synundersökning hos oss och låt våra optiker skräddarsy en individuell plan med uppföljningskontroller och ögonhälsojournal åt dig.

Boka tid för synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning redan idag. Tidiga insatser gör stor skillnad för din syn och livskvalitet.