Ray-Ban

81 Resultat
Sortera efter:
Relevans

Historien om Ray-Ban

Historien om Ray-Ban börjar 1929. De första Ray-Ban-solglasögonen utvecklades på uppmaning av general MacCready i den amerikanska armén. Under 1930-talet flög löjtnant John MacCready ballong för det amerikanska flygvapnet. Hans ögon skadades svårt av det starka solljuset och han fick då idén om att skapa ett par snygga och funktionella solglasögon. Bågen kallades från början Anti-Glare, bländskydd. Den lätta metallbågen väger bara 150 gram och tillverkades med gröna glas för att filtrera bort infraröda- och ultravioletta solstrålar. Bågen blev omedelbart en succé och köptes in till hela det amerikanska flygvapnet och är prototypen till dagens världsberömda Aviator-båge. 

 

Historien om pilotbågen Aviator

Från början låg fokus först och främst på glasens UV-skydd och säkerhet mot infrarött ljus, men snart lade man lika mycket vikt vid komfort och styrka. Redan de första åren lanserade Ray-Ban modellerna  Outdoorsman i både den originella pilotbågen,  Wayfarer, eller clubmaster modeller som har varit klassiskt moderna under tidens gång. Ray-Ban slog igenom ordentligt första gången i filmen Easy Rider från 1969. Därefter har Ray-Ban varit en aktiv del av filmindustrin. Ray-Bans solglasögon har använts i filmer som Blues Brothers, Top Gun och Men in Black. Framgången med solglasögonen ledde till en glasögonkollektion som utstrålar samma värden och som är trogen den kända Ray-Ban-stilen.

Vill du ha rayban med din styrka? inga problem Våra glasögonstylister och optiker hjälper dig att hitta Ray-Bans som passar just dig. besök Din närmsta butik eller boka en tid

boka tid