Ray-Ban solglasögon

99 Resultat
Relevans

Ray-Ban - en legendarisk stilikon 

För många är Ray-Ban synonymt med snygga solglasögon. Ray-Ban har levererat snygga solglasögon på monteringslinjer sedan 1930-talet. Den första modellen som verkligen satte Ray-Ban på världskartan och blev en vanlig bästsäljare var pilotsolglasögonen i form av Aviator solglasögon, som till denna dag fortsätter att pryda omgivningen var du än är. Bland annat den populära L0205. Modellen användes ursprungligen av piloter som behövde full och tydlig synlighet när de flyger. De första paren tillverkades i plast, men redan tre år senare tillverkades bågen i metall och patenterades som ”Ray-Ban Aviator”. Parallellt utvecklade Ray-Ban antireflekterande solglasögonlinser. 

Namnet "Ray-Ban" säger också mycket om varumärket, som idag automatiskt övervägs när modemedvetna människor måste hitta solglasögon för att skydda ögonen från solens UV-strålar: Ray betyder "stråle" och Ban betyder "blockera '. 

Mycket har hänt sedan 1930-talet. Redan på 1950-talet blev Ray-Ban ett modedefinierande varumärke som producerade solglasögon som användes i många filmer och på albumomslag. Här var Ray-Ban Wayfarer-modellen särskilt inflytelserik. Wayfarer användes av exempelvis John Lennon och Bob Marley på 1950- och 1960-talet - något som fortfarande gör Wayfarer-modellen till något mycket speciellt och efterfrågat. 

Ray-Bans popularitet är uppenbar. Ray-Ban är en elegant, hyllad klassiker som förutom 'Aviator' och 'Wayfarer' också levererar ikoniska runda solglasögon och Clubmaster solglasögon. 

Ray-Ban solglasögon - Wayfarer 

Ray-Ban Wayfarer solglasögon är en annan av de ikoniska modellerna från Ray-Ban. Till skillnad från de andra Ray-Ban-solglasögonen minskade dess popularitet på 1970-talet, och det blev bara riktigt populärt igen bland befolkningen på 1980-talet, efter att det visades och exponerades i några av tidens största serier och filmer. 

Ray-Ban Mega Wayfarer

Ray-Bans Wayfarer-modell har sedan 1952 burits av de våghalsiga och orädda. Nu har denna tidlösa ikon omarbetats för en ny generation av modiga upptäckare. Mega Wayfarer har extra breda skalmar och tjocka ramar som skapar en djärv profil med attityd.

Ray-Ban solglasögon - Aviator 

Aviator solglasögon från Ray-Ban har blivit ikoniska och förevigade av många anledningar. Det är Ray-Ban första spektakulära modell, skapad 1937, och den har i stort sett inte förändrats i design sedan dess. Ray-Ban Aviator utvecklades ursprungligen för de amerikanska jaktpiloterna, och modellen gjorde sitt kommersiella genombrott i 80-talets klassiska Top Gun, där Tom Cruise bar Ray-Ban Aviator solglasögon. 

Ray-Ban solglasögon - Erika 

De här populära solglasögonen från Ray-Ban är en modern klassiker som sticker ut med en design som bäst kan beskrivas som modern retro / vintage. Erika-modellen från Ray-Ban kännetecknas av att ha ett överdimensionerat utseende i glasögonen, medan glasögonstavarna är tunna. Detta ger ett coolt utseende kombinerat med en vintage-feeling. 

Ray-Ban solglasögon – Clubmaster 

Ray-Ban's Clubmaster solglasögon är djupt inspirerade av glasögonmode från 1950-talet. Här var fokus på den markerade glasögonramen och de tunna glasögonskalmarna av metall. Ray-Ban Clubmaster har en tidlös vintagelook som passar honom eller henne som präglas av retro och intellektuellt utseende. 

Ray-Ban Mega Clubmaster

I tider av stora förändringar känns det tryggt med stabila ikoner. Med Ray-Ban’s Mega Clubmaster får du en spännande twist på den ursprungliga klassiska clubmastern. I den här oversize-modellen har bågarna en karaktäristisk ram som förstärkts och parats med extra vida skalmar. Med Mega Clubmaster får du en stark och slående look som lyfter din stil till nya nivåer.

Ray-Ban solglasögon - runda 

Ray-Ban Round-solglasögon är en av de lättaste modellerna i Ray-Ban-familjen. Solglasögonen är designade efter 1960-talets runda och tunna glasögonmode. Den runda glasögonmodellen förknippas oftast ihop med stilikoner som John Lennon. De runda solglasögonen från Ray-Ban är bra för dig som gillar hippie-looken från 60- och 70-talet. 

Ray-Ban solglasögon passar alla 

De populära solglasögonen från Ray-Ban återkommer i modebilden år efter år. Ray-Ban är ett av solglasögonmärkena som lyckats skapa klassiker för både män och kvinnor. Flera av deras solglasögonmodeller kan bäras av både män och kvinnor. 

Ray-Ban unisex solglasögon 

Flera av Ray-Ban solglasögon kan bäras av både män och kvinnor och är per definition unisex. De mest populära modellerna inkluderar: Aviator, Wayfarer och Clubmaster. Fördelen med dessa solglasögonmodeller är att de finns i flera varianter. Detta innebär att modellerna tilltalar både män och kvinnor. 

Ray-Ban solglasögon för kvinnor 

I popkulturbilden har Ray-Ban oftast använts av män, men det betyder inte att det inte finns många vackra solglasögon för damer från Ray-Ban. Du har alltid möjlighet att anpassa dina solglasögon så att de passar dig och din stil. Om du tycker att Aviator solglasögon är för maskulina för dig, så passar Ray-Ban solglasögonen Erika perfekt för dig som gillar vintage-looken från 1970-talet. 

Ray-Ban solglasögon för män 

I Ray-Bans solglasögonkollektion finns det många ikoniska solglasögon utvecklade för just män. Så du är alltid rätt i tiden om du köper ett par solglasögon för män från Ray-Ban i modellerna: Aviator, Wayfarer eller Clubmaster. När du väljer en klassisk solglasögonmodell från Ray-Ban kan du bära den i många år och behålla det tidlösa och klassiska utseendet. 

Prova ett par Ray-Ban solglasögon på Synoptik 

Gå in till din lokala Synoptik butik för att prova ett par Ray-Ban solglasögon. Du kan också prova Ray-Ban solglasögon online via vår Virtual Try-On-funktion, som ger dig en uppfattning om hur exakt de passar ditt ansikte. Klicka bara på de små solglasögonikonerna i de enskilda Ray-Ban solglasögonen. 

Behöver du din styrka i dina Ray-Ban solglasögon? Boka en tid för en synundersökning. Våra auktoriserade optiker mäter dina exakta styrkor och gör det möjligt för dig att se tydligt i solen. Vi använder också vår stora expertis på din syn för att undersöka dig för eventuella tecken på grå starr, glaukom, diabetes och högt blodtryck. 

BOKA TID 

HITTA DIN NÄRMSTA SYNOPTIK BUTIK