Ögonhälsa

Det är viktigt att ta väl hand om dina ögon och gå på regelbundna synundersökningar. Läs mer om hur du kan hålla dina ögon friska hos Synoptik.

- 2 Minuters läsning

Dina ögon står för närmare 80 procent av alla sinnesintryck och det är därför viktigt att du gör regelbundna kontroller av din syn och din ögonhälsa. Vi rekommenderar att man gör en synundersökning minst vartannat år för att upptäcka eventuella förändringar i tid.

Undersök din ögonhälsa hos Synoptik

När du bokar en synundersökning hos oss utför våra optiker en så kallad synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning. Utöver en vanlig synundersökning inkluderar det även fotografering av ögonbotten, tryckmätning och synfältsmätning för att utesluta eller följa upp på förändringar i näthinnan, blodkärlen i ögat och synnerven. 

Genom att inkludera dessa steg i våra synundersökningar kan vi upptäcka förändringar i ögat i tid, förändringar som kan bero på grön starr, diabetes, åldersförändringar i gula fläcken, högt blodtryck, nevus eller tumörer. 

Efter synundersökningen fyller våra legitimerade optiker i din Ögonhälsojournal med information och resultat från synundersökningen du nyligen genomgått. I din Ögonhälsojournal kan du se din ögonstatus och eventuella rekommendationer för olika uppföljningskontroller. Allt för att skräddarsy en personlig plan för dig och för att hålla koll på din synutveckling genom livet.

Läs mer om våra synundersökningar

Boka tid för synundersökning