Synundersökning hos Synoptik

Synen förändras med åren och ofta sker detta successivt utan att vi vet om eller märker det. Därför är det viktigt att regelbundet kolla synen för att kunna leva sitt liv så obehindrat som möjligt.

Boka synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.

Vilka synfel kan vi upptäcka vid en synundersökning?

Symtomen för synfel är många och kan variera. Det är inte alltid helt lätt att upptäcka tecken på synfel själv då synfelen ofta smyger sig på successivt under en längre tid. Vid en synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning hos Synoptik kan våra optiker upptäcka synfel som närsynthetöversynthet och ålderssynthet med flera. Dessutom kan vi upptäcka tidiga tecken på ögonsjukdomar som bland annat glaukom och grå starr. Läs mer om ögonhälsa här.


Så mycket kostar en synundersökning hos Synoptik

Vår synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning inkluderar bland annat ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätning. Synundersökning ingår vid tecknande av abonnemang.
________________________

Synundersökning glasögon,
vuxen, 598 kr

För dig som är i behov av glasögon och är 20 år eller äldre.

________________________

Synundersökning glasögon,
8-19 år, 198 kr

För dig som är i behov av glasögon och är mellan 8-19 år.

________________________

Synundersökning linser
nybörjare, 798 kr

För dig som inte haft linser sedan tidigare.

________________________

Synundersökning linser
van användare, 598 kr

För dig som har/har haft linser tidigare.

________________________

Synundersökning körkort,
150 kr

Du kan boka ett syntest för körkort genom att ringa din Synoptikbutik för en drop in-tid. Går ej att boka online.

________________________

Synundersökning
terminal-/skyddsglasögon

För dig som behöver arbetsglasögon. Undersökningen fastställer
arbetsrelaterade behov såsom terminalglasögon, bildskärmsglasögon,
eller skyddsglasögon. Läs mer här.

________________________

Varför välja Synoptik?

________________________

Vi har varit experter på optik sedan 1931. Idag har vi över 140 butiker runtom i Sverige och är en del av EssilorLuxottica – en världsledande aktör inom design och tillverkning av solglasögon och glasögon. Tillsammans erbjuder vi våra kunder det allra senaste inom ögonhälsa och mode.

Vi erbjuder synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning där vi djupgående tittar på dina ögon och din ögonhälsa. Efter genomförd synundersökning får du din personliga och unika Ögonhälsojournal med information och resultat från undersökningen, allt för att kunna följa din synutveckling genom hela livet. 

Så går en synundersökning till

1. Ögonbottenfotografi
Vi tar en digital bild med en ögonbottenkamera, som ger en mycket detaljerad bild på hur ditt öga ser ut inuti. Ögonbottenbilder sparas digitalt med din journal och gör så att man kan jämföra och följa upp eventuella förändringar över tid. 

2. Tryckmätning
I det här steget mäter vi trycket i ögat med en tryckmätare för att kontrollera så att trycket inte är för högt.

3. Synfältsmätning
Här mäter vi, med hjälp av en synfältsmätare, ditt synfält för att ta reda på hur din näthinna fungerar.

4. Autorefraktion / förmätning
Med hjälp av en syndator görs en förmätning som ger ett preliminärt besked om vilka styrkor som krävs för att du ska se bra på långt håll. 

5. Synundersökning
I synundersökningsrummet undersöks vilka styrkor du behöver för att se bra på långt och nära håll. Vi mäter upp dina tidigare glasögon och kontrollerar hur du ser med din befintliga korrektion och hur du ser utan hjälpmedel (fri visus). Vi mäter pupilldistans, ögonens rörelsefunktion, pupillreflexer samt kontrollerar förekomst av eventuell skelning. 

6. Dialog och information om din ögonhälsa
Utifrån din synundersökning förs en dialog mellan dig och din optiker om resultaten. Du kommer även att få din personliga Ögonhälsojournal med information om dina resultat från din nyligen genomförda synundersökning, du får även information om eventuella uppföljningskontroller och återbesök. Din optiker kommer se till att du får ta del av journalen samt förstår all dess innehåll. Ögonhälsojournalen är en del av din samlade journal.

7. Rekommendation
Vi pratar om din ögonhälsa, dina behov och önskemål. Utifrån resultaten och dialogen ger Synoptiks optiker råd och rekommendationer om vilka lösningar som passar just dina behov. Du får sedan känna på din nya glasstyrka under mer naturliga former med glas i en provbåge. Du kan gå omkring, läsa och titta på olika avstånd.

 

Vanliga frågor

Hitta din Synoptikbutik

Vill du boka en synundersökning hos oss på Synoptik? Vi har över 140 butiker runtom i landet och nedan hittar du adress och kontaktuppgifter till ett axplock av dessa butiker. Hittar du inte din stad? Sök efter din Synoptikbutik här.