Om toriska linser

Toriska linser är för dig som har ett brytningsfel, så kallad astigmatism. Vid astigmatism har hornhinnan och/eller ögats lins en kupighet som är olika i skilda riktningar. De toriska linserna korrigerar brytningsfelet genom att de är böjda i olika vinklar anpassade efter ditt öga.

När du har astigmatism kan formen på din hornhinna liknas vid en gammaldags trätunna eller en rugbyboll. Det innebär att ljuset inte bryts ihop till en skarp punkt på näthinnan, oavsett om du tittar på kort eller långt håll. När du har brytningsfel leder det till att du får svårt att urskilja detaljer på både nära håll och på längre avstånd, astigmatism är nästan alltid kombinerat med antingen översynthet eller närsynthet. De toriska linserna avhjälper synfelet och ger dig en klar syn.
 


Fördelar med toriska linser

  • Avhjälper brytningsfel, så kallad astigmatism
  • God visuell komfort
  • De finns i flera olika sorters linsmodeller beroende på hur ofta du vill byta och vad du har för behov

Såhär använder du toriska linser

Så ofta byter du toriska linser: 
Hos Synoptik finns toriska linser som endagslinser, månadslinser, dygnet-runt linser och långtidslinser. Hur ofta du byter beror på vilken sorts lins du har.

Linsvätskor:
För toriska endagslinser behövs inte linsvätska och linsetui men det behövs för övriga linssorter.

Erbjudande – Prova toriska linser: 
Varför inte prova linser idag - hos oss provar du gratis i upp till 10 dagar, enklare kan det inte bli. Kostnad för synundersökning tillkommer om du väljer att fortsätta använda linser. Boka enkelt tid för synundersökning här på sidan.

BOKA SYNUNDERSÖKNING