Terminalglasögon - för  dig som arbetar framför en skärm

Hos Synoptik kan du enkelt köpa terminalglasögon för att slippa problem med ansträngda eller trötta ögon framför jobbdatorn. Det enda du behöver göra är att få en rekvisition från din arbetsgivare för godkännande av synundersökning och eventuellt ett par terminalglasögon.

Terminalglasögon, eller som de även kallas: arbetsglasögon, bildskärmsglasögon, datorglasögon, skärmglasögon och jobbglasögon, är glasögon för dig som arbetar mycket framför digitala skärmar. Terminalglasögonen tillpassas efter just dina unika behov på din arbetsplats för optimal syn och ergonomi vid arbete framför datorskärm.

Hos Synoptik kan du enkelt köpa jobbglasögon för att slippa problem i vardagen.

 

Boka en tid för synundersökning 

Hur vet jag om jag behöver arbetsglasögon?

I de fall du upplever symptom som exempelvis:

  • Svårigheter att se skärmen skarpt
  • Ansträngda och/eller trötta ögon
  • Svidande ögon
  • Huvudvärk
  • Ont i axlar och nacke

Regler kring terminalglasögon

Enligt Arbetsmiljöverket ska arbetsgivaren erbjuda de anställda möjlighet att genomgå en synundersökning om den anställda arbetar framför en bild- eller datorskärm minst en timme om dagen. Vid behov har du även rätt att få jobbglasögon anpassade till din arbetssituation, här kan dock arbetsgivaren sätta en kostnadsgräns för bågarna.

Vad kostar terminalglasögon?

Om du uppfyller kraven för terminalglasögon står din arbetsgivare för kostnaden för synundersökningen och terminalglasögon, däremot kan arbetsgivare sätta en kostnadsgräns för bågar. I de fall du vill ha ett par bågar som överstiger den kostnaden kan du stå för mellanskillnaden. Många företag har idag avtal med oss för terminalglasögon vilket innebär en fördelaktig rabatt på bågarna.

Hur skaffar jag en rekvisition?

Du kan enkelt fylla i din rekvisition på vår hemsida. Många arbetsgivare använder sig av inköpsordrar som skickas direkt till våra butiker, då räcker det att du har med dig legitimation. Har du redan en rekvisition? Då kan du enkelt boka tid för synundersökning.

Kan jag köpa terminalglasögon privat?

Ja det kan du. Men ha i åtanke att du då får bekosta synundersökningen och terminalglasögonen själv.

Boka tid för terminalglasögon

 

Vanliga frågor och svar om terminalglasögon