Progressiva glasögon

Progressiva glas är det mest flexibla glaset du kan välja till dina glasögon. I progressiva glas finns det nämligen flera styrkor i glaset så att du slipper byta mellan olika typer av glasögon för att se på långt håll, mellanavstånd och nära håll. Du behöver därför inte plocka fram läsglasögonen varje gång du ska titta på mobilen eller läsa tidningen.

Vem behöver progressiva glasögon? 

När man i 40-50-årsåldern riskerar att få sämre syn vid läsning, och behöver olika styrkor i sina glasögon, brukar det vara dags att börja använda progressiva glas. Detta beror på att linsen i ögat sakta börjar förlora förmågan att ställa in skärpan på nära håll. Därför behöver man en annan styrka för att kunna läsa.

Även barn och unga kan ha problem med linsen i ögat och ha svårt att ställa in skärpan när de läser. De kan i sådana fall också använda progressiva glas, men det är ovanligare än i ålderskategorin 40 år och uppåt.

 

Att vänja sig vid progressiva glasögon

Eftersom progressiva glas är lite mer komplexa kräver de ibland en invänjningsperiod. Hjärnan och ögonen behöver vänja sig vid övergången mellan de olika styrkorna i glaset och man kan uppleva en form av gungeffekt innan man vant sig.

Man kan snabba på tillvänjningstiden genom att använda glasögonen dagligen och så mycket som möjligt. När man har lärt sig att titta i rätt ställe i glaset för rätt avstånd har man vant in sig i sina progressiva glasögon.

Hos Synoptik kan du alltid få personlig hjälp för att tillvänjningstiden ska gå så smidigt som möjligt.

 

Vad är skillnaden på olika progressiva glas?

Äldre typer av progressiva glas har en läsbredd på cirka en tidningsspalt men med individuellt tillpassade progressiva glas får du en markant ökad läsbredd. Det medför också att du slipper justera ditt seende med huvudrörelser hela tiden. 

Moderna progressiva glas har steglös och behaglig övergång från avståndsdelen till närdelen. De ger också maximal synkvalitet genom en unik slipteknik. Detta gör att glasen anpassas perfekt efter just dina behov. De tar också hänsyn till hur den båge du valt sitter i ditt ansikte. Med detta glas får du som bärare ett bredare område med full synskärpa, för samtliga synavstånd i alla styrkor. Dessutom är glasen tunna och lätta att bära.

Det finns flera olika varianter av progressiva glas med olika behandlingar och i olika prisklasser. Prata därför med våra optiker om hur just ditt synfel påverkar glasets prestanda. Hos Synoptik kan du köpa progressiva glas från 1.700 kr och uppåt, pris för bågen tillkommer.

 

Vad kostar progressiva glas? 

Boka synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.