Våra olika glas och glaspriser

Efter att du har valt vilka bågar du vill ha är nästa steg att välja glas. Det är viktigt att välja rätt glas för just dig, dina preferenser och dina behov så att ditt nya synhjälpmedel fungerar så optimalt som möjligt. Du får självklart alltid dina glas med rätt styrka för just dig utifrån dina resultat från din synundersökning, men utöver det har du även möjlighet att välja glas med specifika egenskaper som exempelvis bredare synfält samt addera tillägg som exempelvis trafikglas eller glas med blåljusfilter.

När det kommer till våra olika typer av glas och tillval kan i princip alla appliceras på antingen enkelslipade glas eller progressiva glas.

Terminalglasögon och slipade solglasögon

Hos oss på Synoptik har du även möjlighet att beställa terminalglasögon – perfekt för dig som arbetar långa stunder framför digitala skärmar. Är du ute efter ett par nya solglasögon? Då kan du även få dina solglas i din styrka.

Våra bästa glas för en bekvämare vardag

När du valt glastyp och båge är det dags att välja egenskaperna till ditt glas. Våra olika glas kommer med olika egenskaper och är indelande i följande kategorier: bas, brons, silver, guld, platina, diamant. Våra bästa glas, diamant, kommer med många fördelar så som de bästa behandlingarna när det kommer till antireflex, repskydd och smutsavvisning vilket gör att de håller längre. De är även skräddarsydda efter ditt behov och hur bågen sitter vilket resulterar i ett bredare synfält. Du får bra syn i alla ljusförhållanden, även i mörker. Unna dina ögon diamantglas och upplev en bekvämare vardag.

Våra olika glas och dess egenskaper

Kort sammanfattning och förklaring av våra glas:

  • Diamantglas – Våra absolut bästa glas som ger den bästa synen i alla vinklar och ljus, även i mörker. Tunna glas.
  • Platinaglas – Tunna glas med bästa komfort, kontrast och synupplevelse jämfört med glasen i de lägre segmenten.
  • Guldglas – Tunna glas med bredare seende, bättre kontrast samt minskad storleksförändring av ögat i glaset jämfört med glasen i de lägre segmenten.
  • Silverglas – Ca 25% tunnare glas jämfört med glasen i de lägre segmenten. Är även mer stöttåligt och resistent.
  • Bronsglas – Minskar repor, smuts och reflektioner på glaset och gör glasen lättare att se igenom jämfört med glasen i det lägre segmentet.
  • Basglas – För glasögonpar som ej används så ofta.

Glaspriser hos Synoptik

Nedan ser du vad våra olika glas kostar beroende på om du vill ha enkelslipade eller progressiva glas. Du kan även lägga till exempelvis blåljusfilter, trafikglas och polariserat glas. Besök en av våra butiker, boka en synundersökning och ta hjälp av våra legitimerade optiker vid val av glas så att de passar dig och dina behov allra bäst.

Priser enkelslipade glas

Priser progressiva glas

Boka en synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.