Glastyper och priser

Det finns fyra olika grundtyper av glas. Vilka du behöver avgörs i samråd med optikern när du gör din synundersökning.

Enkelslipade glas

Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsyntöversynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. De kan t ex hjälpa dig att läsa fast du i övrigt ser bra. Eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil.

Vad kostar enkelslipade glas? 

Progressiva glas

Progressiva glas är det mest flexibla glaset du kan välja till dina glasögon. I progressiva glas finns det nämligen flera styrkor i glaset så att du slipper byta mellan olika typer av glasögon för att se på långt håll, mellanavstånd och nära håll. Du behöver därför inte plocka fram läsglasögonen varje gång du ska titta på mobilen eller läsa tidningen.

Läs mer om progressiva glas här

Vad kostar progressiva glas? 

Det finns flera olika varianter av progressiva glas med olika behandlingar och i olika prisklasser. Prata därför med våra optiker om hur just ditt synfel påverkar glasets prestanda. Hos Synoptik kan du köpa progressiva glas från 1.700 kr och uppåt, pris för båge tillkommer.

Dubbelslipade glas

Dubbelslipade glas är också ett flerstyrkeglas skillnaden mellan detta glas och ett progressivt glas är dock att det finns ett tydligt avgränsande fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.

Arbetsglasögon

Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet. Många har idag så kallade bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar. Läs mer om våra arbetsglasögon och företagsavtal här.

Boka en synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.