Glastyper och våra priser

 

Det finns fyra olika grundtyper av glas. Vilka du behöver avgörs i samråd med optikern när du gör din synundersökning.

Enkelslipade glas

Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsyntöversynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. De kan t ex hjälpa dig att läsa fast du i övrigt ser bra. Eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil.

Våra priser på enkelslipade glas

 

Progressiva glas

Progressiva glas är ett flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka. Med avancerad teknik får du som bärare ett bredare synfält och även ett tunt och lätt glas vilket därmed ger ett elegantare utseende.

Våra priser på progressiva glas

 

Dubbelslipade glas

Dubbelslipade glas är också ett flerstyrkeglas skillnaden mellan detta glas och ett progressivt glas är dock att det finns ett tydligt avgränsande fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.

 

Arbetsglasögon

Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet. Många har idag så kallade bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar. Läs mer om våra arbetsglasögon och företagsavtal här.