Glasögonabonnemanget förenklade Sebastians vardag

När Sebastian Thelin, 35, för tio år sedan började se dåligt i trafiken gjorde han slag i saken och skaffade glasögon. Fem år senare tecknade han sitt första glasögonabonnemang och sedan dess har han aldrig blickat tillbaka. – Den största fördelen för mig med glasögonabonnemang är att till en fast månadskostnad kunna ha flera par glasögon att välja mellan och framför allt att kunna inkludera solglasögon med styrka i.

- 2 Minuters läsning

Vi tar oss tillbaka i tiden till en bilfärd för ungefär tio år sedan. Sebastian Thelin, 35, sitter i bilen tillsammans med en vän och samtalet leder in på registreringsskyltar. De började sedan tävla genom att testa hur långt ifrån man kunde se skyltarna. Sebastians resultat under den leken tillsammans med det faktum att han märkte att han såg avfartsskyltarna något sent gjorde att han kontaktade en optiker.

– När jag fick testa mina första glasögon var det verkligen en aha-upplevelse: ”är det så här bra man ska se?”, säger Sebastian och skrattar.

Det visade sig att Sebastian har brytningsfel i kombination med närsynthet. Just närsynthet brukar komma smygandes och det är inte ovanligt att man, som i Sebastians fall, inte riktigt uppfattar sitt synfel då man vänjer sig med den gradvisa förändringen.

Abonnemang passade som handen i handsken

Fem år efter att han skaffade glasögon tecknade han ett glasögonabonnemang för första gången. Nu kan han inte tänka sig att ha glasögon på ett annat sätt.

– Det jag gillar med att ha abonnemang är att ha flera par att välja mellan. Och framför allt att kunna ha solglasögon med styrka i, för det köpte jag aldrig när jag inte hade abonnemang, säger han och fortsätter:

– Med ett abonnemang har jag kontroll över kostnaderna. Jag får ändå inget andrahandsvärde på glasögonen, så då kan jag lika gärna abonnera på dem med möjlighet att byta ett par per år.

Utöver valmöjligheten att kunna byta ett par per år finns det massor av fördelar med ett abonnemang, menar Sebastian. Bland annat att få kallelse till en fri synundersökning varje år för att kontrollera synen samt möjlighet att få nya glas med förändrad styrka vid behov utan extra kostnad. Han upplever även en trygghet med servicetjänsterna och otursskyddet som ingår.

– Det är inte så att jag lever mer vårdslöst, men det finns definitivt en trygghet i det att jag alltid kan höra av mig till butiken och att jag inte behöver vara stressad över att det är förenat med en stor kostnad.

Bra service och gott bemötande

Hos Synoptik genomgår alla som är över 19 år en synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning vilken utöver en vanlig synundersökning även inkluderar ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätning.

– Synundersökningen hos Synoptik var lite annorlunda jämfört med de undersökningar jag gjort tidigare. Det kändes som en mer grundlig undersökning med bland annat tryckmätningen. Det var över lag en jättebra upplevelse, väldigt professionell och trevligt bemötande av personalen.

Varför valde du Synoptik?

– Det trevliga bemötandet i kombination med brett utbud av bra varumärken.

Idag har Sebastian fyra par glasögon varav två är solglasögon med styrka. Ett par glasögon och solglasögon som passar i alla lägen och övriga par för festligare tillfällen.

Skulle du kunna gå tillbaka till att köpa glasögon utan abonnemang?

– Nej, inte så länge den här abonnemangsmöjligheten finns.

 

OM SYNOPTIK ALL-INCLUSIVE™

Välj minst två par glasögon. Självklart kan du också välja att inkludera solglasögon. Minst ett par behöver vara med styrka.

✔️ Fria glasbyten i samtliga par när din syn förändras. Gäller även progressiva.

✔️ Synoptiks otursskydd som skyddar vid skada, stöld eller förlust.

✔️ Kallelse till Synoptiks synundersökningar.

✔️ Ytterligare fria synundersökningar vid behov.

✔️ Möjlighet att byta ut ett par om året.

✔️ Mindre reparationer.

Just nu får du 30 % rabatt på alla glasögon och solglasögon när du tecknar ett abonnemang.

 

Boka synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.