Stickat, skräddat och en tydlig flirt med 1970-talet

I höst går trenderna i varandra mer än tidigare. Från lyxigt hemmamys i stickat till flärdfullt 1970-tal och jetsetkänsla. Samtidigt präglas modet fortfarande tydligt av pandemin, hur den påverkat oss och tiden vi lever i. Modemässigt innebär det att din stil, ditt personliga uttryck är rätt – och att våga ta ut svängarna med den.

70-talet forever

70-talstrenden dominerar modescenen även i höst och den visar med all tydlighet att trenden är till för alla. Det är inte längre ett modigt, supertrendigt val, den genomsyrar många stilar och jag hoppas att många vågar testa. Färgerna andas också 70-tal med rostigt, orange, brunt, gult och guld. Tänk manchester, polo under väst, stickade långa halsdukar i senapsgult, tjocka strumpbyxor och svepande rockar. Matcha gärna rosa med brunt, beige med orange. Plocka upp senapstonerna med blått och glitter på bågen, som är stor och gärna melerad. Det här är definitivt stilen jag kommer anamma i höst.

Personligt uttryck

Hållbarhetstrenden är självklart fortsatt stark. Det cirkulära modet gör entré med stormsteg där fokus ligger på att skapa din egen stil. Eftersom i princip varenda visning flirtar med 70-, 80- och 90-tal är en djupdykning i din garderob ett utmärkt sätt att hitta stilen genom att vårda det du redan har. Lyft stilen med ett par röda bågar eller välj bågar i fjärilsform, eller kanske åttkantiga? Den här trenden handlar helt enkelt om att ta ut svängarna och visa vem du är.

Urbant 80-tal 

Efter snart två år av hemmaarbete utan fester, glitter och glamour finns ett uppdämt behov av att få plocka fram glitter, nitar, läder och metallic. Här hittar vi tydliga influenser från 80-tal och 90-tal med både axelvaddar och attityd. Trenden visar på skarpa snitt, överdimensionerade och dressade plagg kombinerat med blanka bågar som tar för sig. Det här är en efterlängtad konstrast till de mjuka hemmakläderna.

Lyxig bohem

Det här är en förlängning av loungetrenden vi såg i våras som nu kliver in i höstkostymen med mjuka, stickade set och klänningar, polotröjor och maxiklänningar i rosa, rött, brunt och terrakotta. Addera lite glam i dammet därhemma! Klä dig som en lyxig hemmabohem och möt vardagen med guldkant i mjuka, lyxiga material som cashmere och siden, kombinera med accessoarer som guldsmycken och stora guldbågar, gärna med synlig logotyp. Den skräddade trenden som också är stor i höst går fint ihop med det här. Släng en kavaj över den stickade tröjan eller mönstrade blusen och du är redo för en AW, okomplicerat sofistikerat – som en lyxig bohem.