Glasögon - höstens givna accessoar

Modejournalisten Ebba Kleberg von Sydow ger sina bästa spaningar om höstens trender.

Rosa, rött och lila i kombination. Sammet, hållbart, jordfärger och ett stänk av metall. Hösten är full av spännande stilar att utforska. Vår trendexpert Ebba har stenkoll på höstens trender och anser att höstens accessoar helt klart är glasögon.

– På ett digitalt möte är det i princip bara ditt ansikte som syns. Är det någon accessoar du ska uppdatera så är det med andra ord glasögonen. 

                                                                            

Kraftfulla klassiker
Trenden kännetecknas av en klassisk siluett med twist och är min absoluta favorit. Den kännetecknas av modeskapare som Givenchy, Valentino och Alexander McQueen. Tänk höga läderstövlar, en uppdaterad dräkt, slickade frisyrer, skarpa linjer och stora axlar kombinerat med mycket svart läder. Lyxigt, elegant 80-tal med mycket attityd. Det speglas också i glasögontrenden med djärva bågar som förhöjer din stil om du ofta klär dig i svart, klassiskt och enfärgat. Välj mörka, markerade kattformade eller fjärilsformade bågar. Är du sugen på att ta stilen steget längre kan du prova en båge med guldglittrande detaljer som tar dig tillbaka till klubbscenen på 90-talet med lite rockigt glitter. Det piffar definitivt upp de digitala mötena.

                                                                                            
Soft vintage Kära moder jord

Gratulerar till alla som älskar 70-talet, det är er höst i år! Modescenen bjuder på småblommigt, brunt och läder blandat med milda pastellfärger som salvia och syrenlila. Somriga nyanser och kläder plockas in i hösten med hjälp av blusar och vadlånga, svepande kjolar, gärna med volanger. Glasögonen har en mjuk, smickrande palett som ramar in ansiktet utan att ta över. Det här är en klassisk, avslappnad och hållbar glasögontrend i material som acetat och metall. Hittar du din gröna, lila eller blekrosa båge så kommer du garanterat att älska den livet ut. Våga prova olika nyanser och former på bågen! Den modiga testar en sexkantig båge.

Kära moder jord

Skydda jorden – och gör det med stil! Hållbart är inte längre ett modeord eller en trend. Hållbarhet är stort i modevärlden som en direkt spegling av det rådande klimatet och det kommer bli väldigt tydligt i höst och i vinter. Vi gör mer medvetna val – det gäller även glasögon och du behöver inte kompromissa med stilen. Det finns en uppsjö av hållbara designbågar. Materialen är återvunnen acetat, plast, bambu och trä. Färgerna är gröna, jordfärgade, sköldpaddsmönstrade eller klassiskt svarta. Formerna sträcker sig från djärva, fyrkantiga ramar till klassiska, rundade stilar.