Ebba om sina favoriter och säsongens trender

Journalisten och entreprenören Ebba Kleberg von Sydow guidar dig genom modedjungeln och presenterar hennes favoritbågar hos oss på Synoptik. Dessutom tar hon en titt på säsongens trender och tipsa om de hetaste bågarna att matcha din outfit med nu i vinter. 

Först ut har vi Ebbas favoriter. Till sina favoriter har hon valt ut åtta bågar ur vårt gedigna utbud av kvalitetsbågar från några av världens mest kända och exklusiva varumärken.

Bland Ebbas favoriter hittar du åtta glasögon som ger din look det där lilla extra. Här presenteras stilrena och moderiktiga glasögon som funkar toppen till såväl vardags som till fest. Nyfiken på att ta en titt på bågarna? Spana in hennes favoriter nedan.

Vinterns trender för glasögon och solglasögon

Vintern är här och med det kommer även säsongens trender inom såväl solglasögon som glasögon. Osäker på vad du ska matcha din outfit med? Här listar vi , tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow, säsongens hetaste trender och det senaste inom glasögonmodet.

I vinter är det välbekanta trender som gör entré: forever young, glamour, romantik och wellness sätter prägel på glasögontrenderna. Det är en look och känsla som såväl är en flykt från en orolig tid som det är en vilja att sticka ut, synas och överraska i en homogen omgivning. I vårt sortiment hittar du det senaste modet från de största modehusen i världen.

Ebba Kleberg von Sydow skrider inte orden när det kommer till glasögonens betydelse som modeaccessoar.

– Glasögonen ska ha karaktär men ändå smälta in i ditt liv och din vardag. Det man bär med sig jämt – glasögon, bågar, örhängen, det lilla halsbandet – måste vara fantastiska. Det ska man aldrig kompromissa med, säger hon.

Forever young – minimalistiskt och lekfullt

Här har vi en trend som framhäver enkel och djärv design och ger en känsla av humoristisk lättnad. En trend som blinkar åt 90- och 00-talets kreativitet och lekfullhet. En nostalgiskt influerad trend med maximal minimalism och ett lekfullt uttryck med många färger.

– Äntligen får vi sätta färg på vintern! 1990-talet har varit på tapeten ett tag och är uppenbarligen hör för att stanna, inte mig emot! Perfekt att låta lekfulla och färggranna bågar lyfta upp en annars klassisk outfit, säger Ebba.

Wellness – symbios av natur och teknik

Naturens mäktiga krafter kombineras i denna trend med det digitala ditot. Här får vi se en estetik där havets djup smälter samman med den digitala dagdrömmen. Vi ser en anpassningsbar design som ger en känsla av komfort och ergonomi som mynnar ut i en hypermodern estetik.

– Natursköna bågar går alltid hem hos mig. Särskilt när det vankas kantarelltoast efter en tur i skogen. Ibland kan det vara skönt med nedtonade bågar i organisk design. Helt rätt i tiden!

Glamour – kosmisk öken

Trenden som tar klivet ut i universum. Här ser vi kosmiskt inspirerad design med månliknande metaller och känsla av opolerade ädelstenar. En ungdomlig och pigg energi är nyckeln som låser upp trendens kärna. Addera en touch av 90-talsbesatthet och 00-talsnostalgi. Trenden avspeglar den växande fascinationen för allt futuristiskt.

– 1990-talsglamour! Nu är vi tillbaka på 90-talet och jag känner mig som hemma. Här har vi överdimensionerade bågar i supertjusiga färger som passar alldeles utmärkt till en casual look med jeans och vit skjorta.

Romantik – college look

Den popkulturella trenden som blickar tillbaka till en svunnen tid där Gossip Girl, Talented Mr Ripley och Zooey Deschanel utgör nyckeln till referenserna. Här syns estetiska trender som för tankarna till college-scenen i USA och avslappnade sportkläder. Det vardagliga blir till det okonventionella.

– Genuint, äkta, romantiskt. De alldeles underbara pastellfärgerna gör entré och sätter en subtil men ack så stilren touch på vardagen. En trend som får oss att drömma om allt gott livet har att ge.