Glasögon - vårens givna accessoar

Vi går mot en färgsprakande vår även om många av trenderna avspeglar den tid vi lever i just nu. Mjuka, sköna plagg i nedtonade färger är en fortsatt stark trend men får sällskap av härliga färger som gul och chockrosa. Det finns en bubblande längtan efter att få klä upp sig till fest - och till tiden efter pandemin. Vår trendexpert Ebba Kleberg von Sydow ger dig vårens viktigaste trender. 

Naturligt hantverk

En av modevärldens absolut viktigaste skiftningar pågår just nu - miljö och klimatfrågan och medvetna konsumenter har satt sitt avtryck på catwalken. Frågan har accelererat och tagit ett stort kliv framåt i och med pandemin. Vi funderar över vad vi verkligen behöver, gör medvetna inköp och handlar gärna klassiska plagg som håller länge. Det gör att hantverket värderas högre; i vår ser vi det i form av brodyr, quiltat och lappteknik. Medvetenheten syns även i glasögontrenden. Danska Monkeyglasses är ett tydligt exempel på det med sina minimalistiska bågar i naturliga färger och återvunna material med sin starka vision om hållbarhet. 

Färgsprakande futuristskt

En trend som sticker ut är den sportiga, futuristiska trenden. Färgglada graffitimönster bjuder verkligen in till att skapa sin egen, individuella stil. Färgsprakande, 1980- och 1990-talsinspirerade outdoorkläder kombinerat med futuristiska element som axelvaddar, metall och neon gör trenden relevant. Vi ser nya intressanta samarbeten som Gucci och utelivsmärket North Face. Det här är en sportig, ung och väldigt bärbar trend. Glasögonen är inget undantag. Trenden lyfts fram med hjälp av bågar i regnbågsfärger, blått, orange eller sportglasögon med spegelglas.

Vardaglig dekadens 

Det här är en underbar och efterlängtad trend för alla oss som sitter vid hemmakontoret! 2021 finns en bubblande längtan efter en extravagant guldkant på vardagen med härliga, gärna glittrande detaljer. Vi lägger inte våra sköna kläder på hyllan i år heller – de är vår nya uniform, men kläderna är inte lika lågmälda som tidigare. I år tar vi ut svängarna och lyfter looken med hjälp av härliga accessoarer. Där är glasögon svårslaget. Våga spela med kontraster, välj gärna ett par överdimensionerade glasögon eller kraftfulla, svarta bågar. Det ger en omedelbar förändring av både utseende och stil. Perfekt för att liva upp dina digitala möten.

Blomstrande bohem

Längtan efter landet, vårens ljus och grönska är extra tydlig i vår. Det blommar verkligen på catwalken. Prästkragar, tulpaner, stormönstrat och tapetblommigt samsas med mer Matisseinspirerade, abstrakta mönster. Allt med en doft av 1970-tal – den nya tidens flower power är här. Marni och Valentino är två modehus som verkligen har plockat upp trenden. Det är en rolig och tacksam trend att anamma och den följer med i inredningen med stora, gröna växter. Styla med en klassisk båge med djärva siluetter eller metallbågar i mjuka pastellfärger och låt trenden tala i plaggen.