2022 är året då de färgade glasen tar klivet in.

 

Det är också året då vi firar att pandemin går mot sitt slut med glitter, färgsprakande lekfullhet och personlig stil. Allt enligt vår trendexpert Ebba Kleberg von Sydow, som själv kommer plocka fram sin inre danska och ösa på med färgglada kläder, sköna sneakers och klä sig i den bekväma självklarheten som danskorna bemästrar.

 

Lekfull färgexplosion

Det personliga uttrycket når nya nivåer våren 2022. Färgsprakande outfits bärs av stilikoner från TikTok som inte är rädda för att sticka ut. Allt handlar om personlig stil som inte ber om ursäkt för sig. Ju mer mixat, desto bättre. Glasögonen blir en viktig detalj, gärna supertrendiga bågar med gula eller blå glas. De färgade glasögonen rinner ner genom hela looken med apensinorange skor, stora, rosa örhängen, fluffiga hattar, träskor och lekfulla väskor. Det är befriande knasigt och lekfullt. Även de ljust färgade hybridbågarna som kan bäras både inomhus och utomhur kliver in i mångas glasögongarderober för att stanna ett bra tag.

Att bära det du vill och visa din stil är helt enkelt trendigt. Det är en stilklyscha men det gäller verkligen att omfamna den! Allt är tillåtet i vår!

Urbant 80-tal

Efter snart två år av hemmasittande utan fester, glitter och glamour finns ett uppdämt behov av att få plocka fram glitter, nitar, läder och metallic. Här hittar vi tydliga influenser från 80-tal och 90-tal med både axelvaddar och attityd. Trenden visar på skarpa snitt, överdimensionerade och dressade plagg kombinerat med blanka bågar som tar för sig. Det här är en efterlängtad kontrast till de mjuka hemmakläderna.

 

Glittrande glädje

Den här trenden är en glittrande reaktion efter lockdown med löfte om det glada 20-talet. Vår bästa tid är nu, så låt oss visa det – lufta festkläningarna och gå all in för fest! På catwalken ser vi glitter på alla tänkbara ställen – magkedjan är tillbaka hos Chanel, det glittrar i form av fotlänkar och öronen pryds av stora örhängen. Det utmärkta sättet att glittra även i vardagen är att bära glasögon med lite strass eller bling.

Det finns så många fina bågar nu där du antingen väljer distret glitter med hjälp av detaljer på skalmarna eller låter bågarna gnistra rejält. Jag utmanar verkligen alla som har lite glitter inom sig att testa en glasögonbåge med glitter och se vad som händer. Var inte rädd för att komplettera med ett par härliga örhängen för att stärka looken ytterligare.

 

 

Framtidsfuturism

De lättburna, smala bågarna blir en vänlig motreaktion till den glittrande trenden där längtan efter avskalat och enkelt blir tydlig. Det är ett tecken i tiden och är nära sammanlänkat med hållbarhetstrenden som fortsatt står högt på agendan. Formen flirtar med 1970-talets fyrkantiga och åttkantiga bågar, ten trend som håller i sig ett tag till.

Färgskalan på bågarna går mot det naturnära för att få ett långt liv i garderoben som består av få, utvalda plagg av hög kvalitet. Här finns även milda färger i pastell som alltid syns under våren och är enkla att kombinera med både knalliga färger och de mildare tonerna.