Ebba om sina favoriter och säsongens trender

Journalisten och entreprenören Ebba Kleberg von Sydow presenterar sina favoritbågar hos oss på Synoptik. Dessutom tar hon en titt på säsongens trender och tipsar om de hetaste bågarna att matcha din outfit med.

Först ut har vi Ebbas favoriter. Till sina favoriter har hon valt ut åtta bågar ur vårt gedigna utbud av kvalitetsbågar från några av världens mest kända och exklusiva varumärken.

Bland Ebbas favoriter hittar du åtta glasögon som ger din look det där lilla extra. Här presenteras stilrena och moderiktiga glasögon som funkar toppen till såväl vardags som till fest. Nyfiken på att ta en titt på bågarna? Spana in hennes favoriter nedan.

Vårens och sommarens trender för glasögon och solglasögon

Osäker på vad du ska matcha din outfit med? Här listar vi, tillsammans med modeexperten Ebba Kleberg von Sydow, säsongens hetaste trender och det senaste inom glasögonmodet.

Modevåren är här och den är snyggare än någonsin, menar Ebba.

 Modet i vår är dressat, lättburet och passar alla. Det är en fantastisk säsong, säger hon och presenterar vårens bågtrender.

Powerminimalism – klassiskt och elegant.

Först ut har vi inget mindre än en trend vars kärna utgörs av tre pelare: klassiskt, kvinnligt och elegant. Det är en lyxig och klassisk trend som flörtar med 90-talets kreativitet och lekfullhet. En nostalgiskt influerad trend med maximal minimalism som utgörs av en neutral färgskala.

 Trenden i sig är ganska nedtonad så här tycker jag att man kan ta ut svängarna ordentligt! Välj ett par statementbågar i svart, grått, brunt eller sköldpaddsmönstrat. Oavsett färg, välj bågar som tar för sig. Kombinera med exempelvis ljusgrå ullkostym med en krispig vit skjorta, det blir riktigt snyggt, säger Ebba.

Peach fuzz

Hela solnedgångens palett och härliga toner färgar vårens trender, där färgen peach fuzz står som stark vinnare. Tänk retrovibbar på färgerna – som en cocktail av glassigt goda drinkfärger. En härlig flirt med de ljusare och varmare månaderna där du kommer sticka ut i mängden.

– Retrovibbar och härliga pastellfärger går alltid hem hos mig! Och inte bara mig tydligen då vi såg mycket ljusrosa, aprikos, mycket gult och persika på Versaces visningar. Och glasögonbågar i just persika – det är verkligen helt perfekt modemässigt.

Silvrigt dekorativt

Silver är verkligen på frammarsch! Vi såg mycket av det i höstas och det är fortsatt i ropet nu under våren och sommaren. Perfekt för dig som vill glimra lite extra i solskenet. Det här är en trend som ger dig en stilsäker look.

 Silver är här och glamour-jag jublar! Det är en trend som funkar både till vardags och till fest. Det här är en trend som är jättelätt att styla, så passa på att föra fram dina gnistrande detaljer i ljuset och locka fram glamouren inom dig.

Vågat vinrött

Tanken på vinrött kanske spontant för oss till hösten? Men nej, den är här för att stanna och den kommer helt klart sticka ut i vårens färgpalett. Gillar du att mixtra med färger? Kombinera vinrött med en av vårens andra trendiga färg: persika.

– Jag gillar när trender korsar de traditionella säsongsgränserna och så är det verkligen i år med allt vinrött. Det är en otroligt snygg färg på glasögon som verkligen sticker ut. Perfekt för dig som vill sätta lite mer färg på vardagen och komplettera en i övrigt färgneutral stil med lekfulla bågar, säger Ebba.