Sommarens trender hos Synoptik

Sommaren är här och med det kommer även säsongens trender inom såväl solglasögon som glasögon. Osäker på vad du ska matcha din somriga outfit med? Här listar vi säsongens hetaste trender och tar hjälp av Ebba Kleberg von Sydow som tipsar om sina sol- och glasögonfavoriter.

I sommar är det inget mindre än forever young, glamour, romantik och wellness som har satt sin prägel på glasögontrenderna. Det är en look och känsla som såväl är en flykt från en orolig tid som det är en vilja att sticka ut, synas och överraska i en homogen omgivning. I vårt sortiment hittar du det senaste modet från de största modehusen i världen.

Elin Aamisepp, trendexpert och glasögonstylist på Synoptik, menar att man har många spännande möjligheter att sätta sin alldeles unika prägel på sin look i sommar.

– Det är härliga trender vi ser komma där man kan välja mellan det ungdomligt iögonfallande uttrycket eller romantiskt mjuka former och färger. Vill man hellre gå åt det glamourösa hållet är även det helt rätt till sommaren. Samtidigt håller välmåendetrenden i sig där funktion och design samarbetar för optimal upplevelse, säger hon.

Ebba om sina personliga favoriter

Ebba Kleberg von Sydow, journalist och entreprenör, älskar att experimentera med olika uttryck och former när det kommer till glasögon och solglasögon.

– Det är otroligt hur ett par färgstarka bågar kan lyfta en i övrigt klassisk stil, eller hur ett par glittrande eller högblanka bågar kan fungera som ett smycke. Mina egna favoritbågar är dels ett par vinröda härligt 70-talsstora bågar, dels ett par colabruna Guccibågar med glittrande logga på sidan.

Enligt Ebba är glasögon och solglasögon accessoarer minst lika viktiga som någon annan och som man inte bör tumma med.

– Glasögonen ska ha karaktär men ändå smälta in i ditt liv och din vardag. De där grejerna man bär med sig jämt – glasögon, bågar, örhängen, det lilla halsbandet – måste vara fantastiska. Det ska man aldrig kompromissa med!

Ebba om vårens trender

Går du i tankar på att köpa nya glasögon eller solglasögon? Här hittar du vårens hetaste trender.

Forever young

Det här är en trend som verkligen sticker ut. Forever young-trenden är en kombination av den digitala och verkliga världen. Här hittar du 1960-talets retrostil i överdimensionerade former och stora storlekar i skarpa färger. En trend för dig som inte drar dig från att sticka ut hakan.

Glamour

Sätt glamour-stämpel på vardagen med glasögon som andas mörk och glamorös atmosfär med sensuella och enkla toner. Den här trenden ger dig bågar där komfort, lätthet och dekoration samspelar med 1970-talets stiluttryck och resulterar i en avslappnad men glamorös stil.

Romantik

Se fram emot romantiska vårkvällar med en glasögontrend där den avslappnade estetiken tar med oss söderut - till medelhavsvärmen. Utstråla den subtila men ändå tydliga mixen av avkoppling och rörelse, allt med en unik touch av det rustika. Hitta glädje i det enkla, de känsliga och mjuka färgerna.

Wellness

Wellness-trenden tar dig på en resa ut i det blå. Inspiration hämtas ur den fascinerande världen som finns under havets yta. Färgerna för tankarna till havets och himlens vackra blå färger medan formerna är inspirerade av diverse vattenaktiviteter. Här ser vi stora, mjuka former och material i praktiska, organiska material.