Varma toner, hippie-chic och 80-tal

Modejournalisten Ebba Kleberg von Sydow ger sina bästa spaningar om vårens trender.

Vårens mode ger löfte om lätta kläder, ljumma vindar och färger som matchar solnedgången där citrongult, bränd orange, röd och rosa kombineras med beige toner. Lyft fram din inre hippie eller dra på 80-talsblazern och matcha med sköldpaddsmönstrade glasögon så är du helt rätt i vår.

                                                                            

Hippie-chict!
När den skira grönskan kommer och vädret ger löfte om vår älskar vi 70-talet extra mycket och plockar fram vår inre hippie. Det är en oerhört tacksam trend. I vår syns särskilt den stora kragen och västen – som gärna får vara i jeanstyg. Dessutom är det dags för mer hantverk! Virkat pryder både väskor och andra detaljer. Marni och Fendi är märken som plockat upp trenden tydligast. Glasögon är en nyckelaccessoar till trenden med metallbågar, runda bågar och tonade glas. Vad gäller storleken handlar det om ”go big, or go home”.

                                                                                            
Brända toner

Jag älskar orange! Därför gör den här trenden mig extra glad. Tittar vi på modebilden i stort är det orange, apelsinskal, korall och saffran som dominerar. Det kompletteras med milda, solgula nyanser. Rött och rosa kommer också stort – som en solnedgång. Styla med sand, beige och grönt. Beige är en härlig trend som går perfekt att accentuera med sköldpaddsmönstrade glasögon. Det passar mig utmärkt, jag älskar bågar med färger som rött, rosa, orange och kola. Det är färger som är snälla mot ansiktet.

 

                                                                                          

Suit up!

   Den dressade citylooken som andas 80-tal är vårens trendplagg som ingen kommer lyckas undgå. Vi ser det hos märken som Givenchy och Chloé. Bermudashortsen kommer stort och syns i material som både mocka och skinn. Shortsen stylas med fördel med en blazer tillsammans med en t-shirt för att göra looken coolare. Det syns en tydlig dressad linje i modet med hel kostym, en stil många känner sig hemma i. Utmana med färg på bågarna! Ta gärna en mer vågad båge med tonade glas eller kattformade glasögon för en mer klassisk look. Suit up!"