Synunderökning

 

Boka tid hos en av Synoptiks legitimerade optiker. 

Synoptiks synundersökningar, under samlingsnamnet Syna Ögat™, visar ingående hur ditt öga mår och ger oss en chans att upptäcka förändringar i tid. 

Våra synundersökningar är inte som vanliga synundersökningar. Med hjälp av den senaste tekniken ingår dessutom alltid fotografering av ögonbotten, tryckmätning och synfältsmätning. Vi rekommenderar att man gör en synundersökning minst vartannat år, för att optikern ska kunna hitta förändringar i ögat i tid.

 

BOKA TID

 

SYNUNDERSÖKNING HOS SYNOPTIK STEG-FÖR-STEG

 

ÖGONBOTTENFOTO

Vi tar en digital bild med en ögonbottenkamera, som ger en mycket detaljerad bild på hur ditt öga ser ut inuti. Ögonbottenbilder sparas digitalt med din journal och gör så att man kan jämföra och följa upp eventuella förändringar över tid. 

 

TRYCKMÄTNING

Vi mäter trycket i ögat med en tryckmätare för att kontrollera att trycket inte ligger för högt.   

 

SYNFÄLTSMÄTNING

Med hjälp av en synfältsmätare mäts ditt synfält som talar om hur din näthinna fungerar. 

 

AUTOREFRAKTION / FÖRMÄTNING

Med hjälp av en syndator görs en förmätning som ger ett preliminärt besked om vilka styrkor som krävs för att du ska se bra på långt håll. 

 

SYNUNDERSÖKNING

I synundersökningsrummet undersöks vilka styrkor du behöver för att se bra på långt och nära håll. Vi mäter upp dina tidigare glasögon och kontrollerar hur du ser med din befintliga korrektion och hur du ser utan hjälpmedel (fri visus). Vi mäter pupilldistans, ögonens rörelsefunktion, pupillreflexer samt kontrollerar förekomst av eventuell skelning. 

 

DIALOG & REKOMMENDATION

Vi pratar om din ögonhälsa, dina behov och önskemål. Utifrån resultaten och dialogen ger Synoptiks optiker råd och rekommendationer om vilka lösningar som passar just dina behov. Du får sedan känna på din nya glasstyrka under mer naturliga former med glas i en provbåge. Du kan gå omkring, läsa och titta på olika avstånd. 

 

När du känner dig helt nöjd, då är vi också nöjda.

 

PRISER PÅ SYNUNDERSÖKNINGAR HOS SYNOPTIK

 

Utökad Synundersökning 598 kr

För glasögonkunder. Inkluderar en kvalitetscertifierad synundersökning samt fotografering av ögonbotten, tryckmätning och kontroll av synfältet.

Synundersökning 8-19 år 198 kr

För unga glasögonkunder. En kvalitetscertifierad synundersökning för glasögon. 

Kontaktlinsundersökning prenumerant 0 kr

För våra linsprenumeranter ingår alla kontroller. Inkluderar fotografering av ögonbotten, tryckmätning och kontroll av synfältet. Ger recept för både glasögon och linser.

Utökad kontaktlinsundersökning 598 kr

För dig som har linser sedan tidigare. Inkluderar fotografering av ögonbotten, tryckmätning och kontroll av synfältet. Ger recept för både glasögon och linser.

Kontaktlinser för nybörjare 798 kr

För dig som inte haft linser tidigare. Vi provar ut passande linser, tränar på hantering av linser samt gör fotografering av ögonbotten, tryckmätning och kontroll av synfältet. Återbesök ingår.

Synundersökning för körkort 150 kr

Syntest för körkort kan inte bokas online utan du kontaktar din lokala butik för en drop-in-tid. Du behöver inte ha med dig något förutom legitimation och de glasögon eller linser som du eventuellt använder.

Synundersökning Företagskund

Om du är företagskund och behöver arbetsglasögon kan du boka tid för synundersökning hos oss. Ta med en rekvisition från din arbetsgivare alternativt ordernummer.

 

BOKA TID

BOKA