Så tar du hand om din ögonhälsa på bästa sätt

Låt glasögonen bli en del av din stil. Nu finns det en enkel och bekväm lösning som underlättar livet som glasögonbärare och som allt fler hakar på, där du alltid har en uppdaterad glasögongarderob samtidigt som du tar hand om din ögonhälsa.

Allt fler har behov av mer än ett par glasögon. Det kan handla om att vilja variera stil eller att man har behov av flera olika par, till exempel för arbetet eller när du sportar. 

Nu finns det ett helt nytt sätt att ha glasögon och linser som både är bekvämt och ger dig full kostnadskontroll. Med Synoptiks glasögonabonnemang All-Inclusive™ kan du kombinera glasögon med solglasögon och linser och se till att alla behov är uppfyllda i alla lägen till en fast månadskostnad. Då ingår också all service såsom fria glasbyten i samtliga glasögon när din syn förändras och otursskydd om olyckan är framme. Allt för att du ska ha rätt styrkor på dina glasögon och linser och samtidigt minimera risken för oförutsedda kostnader. Dessutom får du varje år möjlighet att byta ut ett par, så du alltid har en uppdaterad glasögongarderob.

Glasögonabonnemang för barn som växer 

Många föräldrar till barn som bär glasögon kan känna igen sig i rädslan för att barnens vilda lekar eller återkommande förändring av styrka kan bli kostsamt. Då kan ett abonnemang där fria glasbyten och otursskydd ingår vara fördelaktigt. Även här ingår synundersökning.

– Barns syn ändras i takt med att de växer och det är därför viktigt att varje år kontrollera sitt barns syn för att vara säker på att man har rätt styrka i glasen, säger Rebecka Rane, legitimerad optiker på Synoptik.

Ta hand om din ögonhälsa

Det är viktigt att göra regelbundna synundersökningar för att ha koll på eventuella synförändringar eller sjukdomar. Med Synoptik All-Inclusive™ ingår Syna Ögat™, en utökad undersökning som inkluderar både ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätning.

– Med vår synundersökning Syna Ögat™ kan vi se hur ditt öga mår och dessutom upptäcka förändringar och tidiga tecken på vanliga ögonsjukdomar. Resultat från synfältsmätning och ögonbottenfoton sparas digitalt med din journal vilket gör det möjligt för våra optiker att jämföra och följa upp eventuella förändringar över tid. I de fall då tecken på avvikelse eller förändring upptäcks skickas remiss till ögonläkare, säger Rebecka Rane, legitimerad optiker på Synoptik.

Boka tid