Syna ögat™  - Ta hand om dina ögon på riktigt

Syna Ögat™ är en utökad synundersökning som inkluderar både ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätning. Med Syna Ögat™ går det att hitta tecken på vanliga ögonsjukdomar.

- 3 Minuters läsning

Vi har två ögon – som ska fungera livet ut. I ett samhälle som blir allt mer synkrävande är det viktigt att ta hand om sina ögon på riktigt. 

Synoptiks synundersökningar, under samlingsnamnet Syna Ögat™, visar ingående hur ditt öga mår och ger oss en chans att upptäcka förändringar i tid. Våra synundersökningar omfattar en vanlig synundersökning samt fotografering av ögonbotten, tryckmätning och synfältsmätning med den senaste tekniken. 

För dig som har företagsavtal med Synoptik kan Syna Ögat™ fås mot ett tillägg om det inte redan finns inkluderat i avtalet.

Ögonbottenfotografering hos din optiker 

När du gör en synundersökning hos Synoptik inkluderas alltid, förutom den vanliga synundersökningen, tester för att undersöka förändringar i näthinnan, blodkärlen i ögat samt synnerven. Du får en bild tagen med en ögonbottenkamera, vilket ger en mycket detaljerad bild på hur ditt öga ser ut inuti. Dessutom mäts ditt synfält med en synfältsmätare och en tryckmätare mäter trycket i ditt öga.

Varför behövs Syna Ögat™ med ögonbottenundersökning och synfältsmätning? 

Synfältsbortfall och andra tidiga tecken på ögonsjukdomar är svårt att upptäcka under en vanlig synundersökning. Genom att Synoptiks synundersökningar alltid inkluderar ögonbottenfoto och synfälts- och tryckmätning ökar chansen att tidiga tecken på ögonsjukdomar, bland annat glaukom (grön starr) och andra avvikelser, upptäcks i tid. Resultat från ögonbottenbilder och synfältsmätning sparas digitalt med din journal och gör det möjligt för våra optiker att jämföra och följa upp eventuella förändringar över tid. I de fall tecken på ögonsjukdom eller ögonbottenförändringar pga. diabetes upptäcks remitteras du till sjukvården.

Det här ingår i syna ögat™:

  • Ögonbottenfoto
  • Synfältsmätning
  • Tryckmätning
  • Autorefraktion
  • Synundersökning
  • Rekommendation på lösningar


Läs mer om hur ett besök hos Synoptik går till - steg för steg

Boka synundersökning nära dig

Skriv 2 eller flera bokstäver för resultat. När det finns resultat, använd upp och nedåtpil pil för att välja. För användare med touch skärm, kan du antingen trycka direkt eller använda swipe-funktionenInga resultat hittades. Använd nedåtpil för att dela din nuvarande plats.