Om Synoptik - Allmänna köpvillkor - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

PRODUKTGARANTI

Två års produktgaranti mot material- och tillverkningsfel på glasögon och solglasögon. 
Du måste kunna visa att du köpt produkten hos Synoptik för att garantin ska gälla så vänligen ta med dig ditt kvitto. 

Produktgarantin gäller inte skador som uppkommit genom normalt slitage eller oaktsam behandling.
Dina glasögon behöver omsorg så glöm inte bort att ta hand om dem och följa skötselråden. Var till exempel försiktig när du putsar dem så att de inte repas. Det täcks nämligen inte av produktgarantin. Produktgarantin gäller inte linser eller linsvätskor.

 

SYNOPTIKS TRYGGHETSGARANTI

Tre månaders bytesrätt på glasögon
Kan du inte vänja dig vid dina nya glasögon, antingen bågen eller glas så byter vi till ett passande alternativ oavsett anledning inom 90 dagar. Du har rätt att välja en ny båge och/eller glas upp till erlagt värde för det ursprungliga paret (även om det köpts på kampanj eller rea) Är priset högre betalar du mellanskillnaden. Om priset är lägre får du ett presentkort på mellanskillnaden. Måste vi byta glas för att de inte passar i en ny båge har du rätt att räkna av erlagt pris från de nya glasen. Som kund har du rätt att utnyttja trygghetsgarantin max en gång per köp. Trygghetsgarantin gäller också för slipade solglasögon.

Tre månaders bytesrätt för progressiva glasögon
För progressiva glasögon gäller samma villkor som ovan. Dock har du rätt att få tillbaka mellanskillnaden i pengar om priset för de nya glasögonen är lägre.

 

ÖPPET KÖP

Tio dagars öppet köp på solglasögon och linsvätska.
På solglasögon har du öppet köp i tio dagar mot uppvisande av kvitto.

Solglasögonen måste vara plomberade för att öppet köp ska gälla. Du har också öppet köp i tio dagar på obrutna förpackningar av linsvätska mot uppvisande av kvitto.

Inget öppet köp på personligt anpassade glasögon eller linser.
Du har tyvärr inget öppet köp på glasögon eller linser eftersom de är personligt anpassade för just dig.  
 

HANDPENNING

Dina glasögon tillverkas speciellt för dig och vi tar därför ut en handpenning på 25% vid orderläggning (om ordervärde understiger 2000 kr är minsta handpenningsbelopp 500 kr). Om du inte hämtar ut dina glasögon inom två månader från leveransdatum till butik eller om du avbeställer glasögonen, behåller vi handpenningen för att täcka en del av våra kostnader.

KONTANTFRIA BUTIKER

Från och med 1 januari 2018 är alla våra butiker kontantfria. Det innebär att vi inte längre tar emot kontanter i någon av våra butiker.

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904