Tillsammans kan vi förändra framtiden för barn med myopi

Myopi, även kallat närsynthet, är ett växande hälsoproblem för barn i hela världen till följd av bland annat den livsstilen vi har idag jämfört med för 100 år sedan,  med ökat skärmtittande och mindre utevistelse. Närsynthet utvecklas under uppväxten upp till drygt 20 års ålder. Förutom att synfelet kan innebära en personlig begränsning innebär även närsynthet en ökad risk för vissa ögonsjukdomar. 

Det finns hjälp att få både för att korrigera synfelet och för att bromsa synfelets utveckling - i form av kontaktlinsen MiSight®. 

Välkommen att testa i 10 dagar. Du bokar enklast tid online eller genom att kontakta din närmsta butik. Kostnad för kontaktlinsundersökning tillkommer. Är du abonnemangskund eller väljer att teckna ett linsabonnemang är kontaktlinsundersökningen utan kostnad.

Låt inte ett synfel hindra ditt barn från att upptäcka världen
MiSight® 1 day är en endagslins utvecklad för barn. Den ger skarp syn och gör det dessutom möjligt att bromsa närsyntheten. 

Fördelar med MiSight®:

  • En design som kallas ActivControl® Technology, som bromsar utvecklingen av närsynthet genom att korrigera den centrala och perifera synen med olika styrka. 

 

Du bokar enklast tid online eller genom att kontakta din närmsta butik. Kostnad för kontaktlinsundersökning tillkommer. Är du abonnemangskund eller väljer att teckna ett linsabonnemang är kontaktlinsundersökningen utan kostnad. 

Boka tid

 

Vad innebär närsynthet?
Myopi, eller närsynthet, innebär att ögat är för långt i förhållande till ögats brytkraft, vilket gör det svårare att se detaljer på långt håll. Vill du läsa mer om närsynthet hos barn är du välkommen att besöka www.myopi.se

 

 

*Chamberlain P et al. A 3-year Randomized Clinical Trial of MiSight Lenses for Myopia Control. Optom Vis Sci. 2019 Aug;96(8):556-567.