Nyhet! iWear Harmony presbyopia

Nu har vi på Synoptik fått en ny multifokal kontaktlins i vårt sortiment - iWear Harmony presbyopia. Linsen är tillverkad i ett material som supporterar din ögonhälsa för friska, klara och vita ögon. Linsmaterialet är utvecklat med den senaste optiska teknologin, så att du fortsatt kan se bra på alla avstånd och njuta av friheten med kontaktlinser, även när du behöver styrkor för att se på både långt och nära håll.

Välkommen att testa i 10 dagar. Du bokar enklast tid online eller genom att kontakta din närmsta butik. Kostnad för kontaktlinsundersökning tillkommer. Är du abonnemangskund eller väljer att teckna ett linsabonnemang är kontaktlinsundersökningen kostnadsfri.

Vad är en multifokal lins?

Multifokal betyder att det finns många olika styrkor i samma lins (multi). Detta är nödvändigt eftersom den styrka som skall användas för att se tydligt på avstånd inte är densamma som för att se tydligt på mellanavstånd eller på nära håll.

I denna typ av kontaktlinser används därför en del av linsen för avståndsseende, alltså för att se bra på långt håll. Det finns även ett mellanfält som underlättar övergången till läsfältet, som gör att vi kan se bra på nära håll.

 

Fördelarna med en multifokal lins

Ögat kan liknas vid en kamera. Linsen inuti ögat zoomar och hjälper till att fokusera på olika avstånd, vilket skapar en tydlig bild oavsett vilket avstånd vi vill fokusera på. Vid 40 års ålder tappar objektivet sin flexibilitet och därmed sin förmåga att zooma. Därför behöver vi optisk hjälp för att underlätta seendet på olika avstånd. Detta kallas multifokal eller progressiv och finns både i glasögon och kontaktlinser.

 

Boka tid

Läs mer om Linser-All-Inclusive™