Frågor om terminalglasögon

 

Hur skaffar jag terminalglasögon?

Det första du behöver göra är att få det godkänt av din arbetsgivare och vanligen en få en rekvisitionsblankett i fylld. Många arbetsgivare använder sig av inköpsordrar som skickas direkt till våra butiker, då räcker det att du har med dig ordernummer. 

Vad kostar terminalglasögon?

Du som totalt sett arbetar framför en skärm minst en timme om dagen har rätt att genomgå en synundersökning och vid behov även få terminalglasögon. Din arbetsgivare står för kostnaden för synundersökning och terminalglasögon när dina behov uppfyller dessa krav.

Många företag har avtal med oss och står vanligen för bågar upp till en viss summa. Som kund hos oss kan du ändå välja bågar ur hela vårt sortiment och betala mellanskillnaden med en fördelaktig rabatt.

Hur vet jag om jag behöver terminalglasögon?

I de fall du upplever symptom så som att det är svårt att se skärmen skarp, har ansträngda, trötta eller svidande ögon eller i vissa fall huvudvärk eller ont i axlar och nacke kan det vara aktuellt med terminalglasögon.

Boka en tid för synundersökning i någon av våra butiker, så hjälper vi dig.

Är min arbetsgivare skyldig att stå för terminalglasögon?

Ja, du som totalt sett arbetar framför en skärm minst en timme om dagen har rätt att genomgå en synundersökning och vid behov även få terminalglasögon. Din arbetsgivare står för kostnaden för synundersökning och terminalglasögon när dina behov uppfyller dessa krav. 

Hur tar jag hand om mina terminalglasögon?

Genom att sköta om glasögonen på rätt sätt kan du förlänga deras livslängd, och även se till så att du ser bättre! Läs mer här

Hur skaffar jag en rekvisition?

Hör med närmaste chef eller ansvarig på din arbetsplats om hur ni går tillväga hos er. Du kan enkelt fylla i en rekvisitionsblankett via den här länken. Många arbetsgivare använder sig av inköpsordrar som skickasdirekt till våra butiker, då räcker det att du har med dig ordernummer.

Kan jag uppgradera mina terminalglasögon?

Hos Synoptik har du alltid möjligheten att uppgradera till t.ex. tunnare glas eller en annan ytbehandling ifall du vill. Det går inte uppgradera till något annat än arbetsrelaterade glasögon och då oftast inte fullprogressiva glasögon.

Har jag som anställd rabatt hos Synoptik?

Hos Synoptik har du som anställd hos våra företagskunder rabatt på såväl uppgraderingsmöjligheter för dina arbetsglasögon och också privata förmåner och rabatter för dig och din familj.

Kan jag köpa terminalglasögon privat?

Självklart! Du kan köpa vilka glasögon du vill privat, men tänk då på att du får bekosta synundersökning och glasögon själv. Du som totalt sett arbetar framför en skärm minst en timme om dagen har rätt att genomgå en synundersökning och vid behov även få terminalglasögon. Din arbetsgivare står för kostnaden för synundersökning och terminalglasögon när dina behov uppfyller dessa krav. 

Kan jag köpa terminalglasögon på enskild firma?

Nej, har du enskild firma har du inte möjlighet att dra av kostnader för terminalglasögon.

Vad är terminalglasögon?

Terminalglasögon är ett par glasögon som till skillnad från privata glasögon tillpassas efter personliga arbetsavstånd för optimal syn och ergonomi vid arbete framför bildskärm. Dessa glasögon kallas också för arbetsglasögon, bildskärmsglasögon, datorglasögon, skärmglasögon och jobbglasögon.

Vad är blåljusfilter?

Blåljusfilter filtrerar bort en del, och reducerar därmed, mängden blått ljus som når dina ögon. Den huvudsakliga källan till blått ljus är solljuset, såväl inomhus som utomhus. Inom kategorin blått ljus finns även något som kallas blåviolett ljus som även det huvudsakligen kommer från solen men kommer även från skärmar såsom smartphones och surfplattor.

 

Vi kan också hjälpa dig...

i en av våra 140+ butiker och via kundservice@synoptik.se