Vanliga frågor - Skyddsglasögon

 

Hur skaffar jag skyddsglasögon?

Det första du behöver göra är att få det godkänt av din arbetsgivare och vanligen en få en rekvisitionsblankett i fylld. Många arbetsgivare använder sig av inköpsordrar som skickas direkt till våra butiker, då räcker det att du har med dig ordernummer. Läs mer här.

Vad kostar skyddsglasögon?

Du som arbetar i en miljö där det finns risk för ögonskador, har rätt till att få skyddsglasögon med styrka bekostade av din arbetsgivare. Många företag har avtal med oss och har man inte det, kan man enkelt skaffa det här.

Hur vet jag om jag behöver skyddsglasögon?

I de fall du upplever symptom så som att det är svårt att se skarpt, har ansträngda, trötta eller svidande ögon eller i vissa fall huvudvärk kan det vara aktuellt med slipade skyddsglasögon.

Boka en tid för synundersökning i någon av våra butiker, så hjälper vi dig.

Är min arbetsgivare skyldig att stå för skyddsglasögon?

Ja, du som arbetar i en miljö där skyddsglasögon är en del av din personliga skyddsutrustning har rätt att genomgå en synundersökning och vid behov även få slipade skyddsglasögon. I vissa fall kan man använda sina vanliga glasögon under ett par skyddsglasögon – det är då viktigt att de sitter tätt och att arbetet kan utföras på ett säkert sätt samt enligt Arbetsmiljölagen.

Hur tar jag hand om mina skyddsglasögon?

Genom att sköta om glasögonen på rätt sätt kan du förlänga deras livslängd, och även se till så att du ser bättre! Läs mer här

Hur skaffar jag en rekvisition?

Hör med närmaste chef eller ansvarig på din arbetsplats om hur ni går tillväga hos er. Du kan enkelt fylla i en rekvisitionsblankett via den här länken. Många arbetsgivare använder sig av inköpsordrar som skickasdirekt till våra butiker, då räcker det att du har med dig ordernummer.

Har jag som anställd rabatt hos Synoptik?

Hos Synoptik har du som anställd hos våra företagskunder rabatt på såväl uppgraderingsmöjligheter för dina arbetsglasögon och också privata förmåner och rabatter för dig och din familj.

Kan jag köpa skyddsglasögon privat?

Självklart! Du kan köpa vilka glasögon du vill privat, men tänk då på att du får bekosta synundersökning och glasögon själv. Du som arbetar i en miljö där det finns risk för ögonskador, har rätt till att få skyddsglasögon med styrka bekostade av din arbetsgivare. 

Kan jag köpa skyddsglasögon på enskild firma?

Ja, som enskild firma kan du göra avdrag för skyddsglasögon enligt rådande regler för arbetsredskap.

Kan jag ha skyddsglasögon över mina befintliga glasögon?

Det kan vara svårt att använda skyddsglasögon ovanpå dina befintliga glasögon eftersom det kan vara svårt att få plats med de vanliga glasögonen under. Ofta uppstår imma och det blir obekvämt. Det viktigaste är också att de sitter ordentligt och att du på så vis kan utföra ditt arbete på ett säkert sätt.

Vad är skyddsglasögon?

Du som arbetar i en miljö där det finns risk för ögonskador, har rätt till skyddsglasögon med styrka. Dessa skiljer sig från vanliga skyddsglasögon på så sätt att de både skyddar och är receptslipade precis som ett par vanliga glasögon.

 

Vi kan också hjälpa dig...

i en av våra 140+ butiker och via kundservice@synoptik.se