Synoptik: Här är sommarens solglasögontrender

Solen är här och Synoptik tipsar om sommarens trendigate solglasögon. Vi presenterar också de hetaste glasen på marknaden: dynamiska glas som sömnlöst ändrar färg beroende på i vilket ljus du befinner dig. Häng med på en trendresa in i sommaren med Synoptik.

Powerminimalism med en tydlig flirt med 1990-talet, peach fuzz med sina härliga retrovibbar och pastellfärger, glamour-silver och vågat vinrött. Trenderna för solglasögonsäsongen 2024 är här!

Powerminimalism & Peach fuzz

Först ut har vi powerminimalism – en trend som speglar 1990-talets lekfullhet med inslag av lyx, elegans, nostalgi och neutrala färger. Perfekt för dig som känner en förkärlek till en svunnen tid och som älskar att minnas tillbaka till en tid som satt tydligt avtryck i modehistorien. Peach fuzz plockar härliga pastellfärger, adderar lite retrovibbar och blandar det till en härlig cocktail av vad sommaren har att erbjuda.

– I säsongens trender ser vi fortsatt stora bågar med lekfulla färger från de stora modehusen Gucci, Saint Laurent och Chloé. Färger som speglar naturen och harmoni i alla möjliga former. Lekfullt och elegant på samma gång, säger Hadjer Aldudjaili, legitimerad optiker på Synoptik.

Övriga trender som kommer starkt i år är silver och vinrött. Den förstnämnda blir ett härligt och glittrande inslag i sommarens solsken. Den sistnämnda trenden tar fram klassiska höstfärger och gör de somriga, särskilt i kombination med exempelvis persikofärgade plagg som vi ser i peach fuzz-trenden.

Passa på att hitta dina nya favoritbågar och kombinera en stilsäker och trendsättande solglasögon som dessutom skyddar dina ögon mot solens starka och skadliga UV-strålar.

Upptäck Synoptiks solglasögonutbud

Dynamiska glas – trendiga glas med sömnlös färgskiftning 

Dynamiska glas, även kallat fotokromatiska glas, är verkligen i ropet nu. Med dynamiska glas i dina bågar kan du röra dig mellan olika miljöer utan att behöva byta mellan glasögon och solglasögon – glaset skiftar automatiskt färg beroende på väder och ljusförhållande. Glasen går från att vara helt klara och transparenta i inomhusmiljö till att mörkna när du går ut och glasen utsätts för solens UV-strålning.

Med dynamiska glas får du en trendig och smidig två-i-ett-lösning där du kombinerar glasögon och solglasögon i en och samma båge och du slipper byta bågar beroende på var du befinner dig. Perfekt för en dynamisk livsstil.

– Detta är multifunktionella glas som funkar i alla lägen. Passar utmärkt för dig som är ljuskänslig eller bara vill ha ett par glasögon att hålla reda på. När glasen är klara syns det ingen färg i glasen alls, de blir alltså helt klara. Går att få både som enkelslipade och progressiva, säger Hadjer Aldudjaili.

Dynamiska glas