Skydda dina ögon med stilsäkra solglasögon i din styrka

Sommaren står för dörren och det är dags att plocka fram sommargarderoben och alla dess härliga attiraljer. Solglasögon är inte bara en modeaccessoar av rang, det är också ett viktigt skydd mot solen för dina känsliga ögon.   

Årstiden för härliga grillkvällar, långpromenader, skolavslutningar och andra högtidsfiranden är här. En sak de har gemensamt är att de åtnjuts bäst i sällskap av strålande solsken, vilket innebär att solglasögonsäsongen är här. Det många inte tänker på är att solglasögon, utöver att vara en trendig och stilsäker accessoar, även har en viktig roll i att skydda ögonen mot skadliga UV-strålar och de kan även förebygga ögonsjukdomar.

– När du har hittat solglasögonen som passar just dig, se till att de har bra passform och är CE-märkta, det innebär att de ger fullgott skydd mot solens skadliga UV-strålar. På så sätt minskar du risken för exempelvis åldersförändringar i gula fläcken, att tidigt få grå starr och hudförändringar nära ögat, säger Awet Tesfamariam, kliniskt ansvarig på Synoptik.

Se våra solglasögon

Slipade solglasögon – en bekväm vardagslösning

För dig som till vardags använder glasögon tipsar vi om att få dina solglasögon i din styrka. De slipade glasen kan fås i en vanlig båge eller i ett par solglasögonbågar. Då slipper du bära runt på två par olika bågar, njuta av en skarp syn under sommarsemesterns solstinna dagar och samtidigt skydda ögonen.

– Många känner tyvärr inte till att de kan få solglas i sin styrka, men hos oss kan du välja i princip vilken båge som helst så hjälper vi dig så att du kan njuta av solen och samtidigt se ordentligt, säger Awet Tesfamariam, och fortsätter:

– Vi har ett brett utbud av högkvalitativa bågar från några av världens mest populära och exklusiva varumärken och i princip alla dessa bågar går att få med slipade solglas. Dessutom är alla våra solglasögon CE-märkta, och det gäller även våra solglasögon för barn.

Boka synundersökning

Polariserande solglasögon

Är du en aktiv semesterfirare som spenderar mycket tid på golfbanan eller till sjöss? Då kan vi tipsa om att få polariserande glas till dina solglasögon. Polariserande glas ökar filtreringen av ljuset ytterligare och tar bort bländningar från horisontella ytor som exempelvis vatten eller blöt mark. Perfekt för dig som njuter av sommaren vid pool- eller strandkanten eller för dig som ger dig ut på bilsemester då du med polariserande glas undviker att bli bländad av reflektioner från vägbanan.

Passa på att njut av sommaren och låt inte solen stå i vägen.