Solglasögon för barn - vårt utbud av barnsolglasögon - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon Optik Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

SOLGLASÖGON FÖR BARN


I
Vi älskar solen och inget är väl härligare än en molnfri himmel. Dessa dagar är det dock extra viktigt att tänka på att det inte enbart är UV-strålar mot huden som inte är bra. Ögonen är lika sårbara och det gäller särskilt för barn, därför är det viktigt att ditt barn skyddar sina ögon med hjälp av ett par solglasögon.

 

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT SKYDDA SYNEN FRÅN SOLEN REDAN SOM BARN?

Barn har ofta stora pupiller och släpper därför in mycket solljus. Upp till 75 % av solens strålar släpps in i barnens ögon, medan vuxna över 30 år bara släpper in ca 10 % av solens strålar. 

Detta innebär att många solskador som vi riskerar att drabbas av senare i livet har etablerats redan i barndomen. Därför är det viktigare än många kanske tror att skydda barnens ögon i solen. Även små barn och bebisar som vistas i solen behöver solglasögon för att skydda sin syn.

Alla solglasögon hos Synoptik har 100% UV-skydd. Vi har ett fint utbud av solglasögon för barn i alla olika prisklasser. Välkommen in till någon av våra butiker för att prova ut solglasögon som passar just ditt barn.

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista