Utbildningar hos Synoptik

När du växer, växer Synoptik! Vi erbjuder våra medarbetare möjligheten kompetensutveckling och vidareutbildning. Nedan får du mer information om vad vi kan erbjuda just dig.

0

Våra medarbetare är otroligt viktiga för Synoptiks framgång och är nyckeln till vår framtida utveckling. Därför finns vår utbildningsakademi som ger möjlighet till individuella utvecklingsmöjligheter samt en lång och framgångsrik karriär inom Synoptik.

Inom akademin erbjuder vi allt från introduktionsutbildningar för dig som nyanställd, avancerade utbildningar och längre utbildningsprogram. Vi tror på ett livslångt lärande med utveckling i vardagen där vi lär genom en kultur av feedback, lärande i arbete och att omsätta teorier till praktisk kompetens.

För oss är det viktigt att du som individ vill utvecklas men också att du får stöd av vår akademi, din chef och dina kollegor.

Utbildningar för dig som optiker på Synoptik

För oss på Synoptik är den kliniska kompetensen viktig och vi tror på ett lärande där du som optiker både får bredda och fördjupa dina kunskaper. Därför erbjuder vi alla våra optiker att ta minst 12 CET poäng per år, detta genom webinarium, e-learnings, klassrumsutbildningar samt medverkan under Optometridagarna.

Nedan kan du se ett axplock av de utbildningar vi erbjuder dig som optiker hos oss:

✔️ Masterclass
Fördjupad utbildning för dig som vidareutbildare optiker.

✔️ Student till optiker hos oss
En introduktionsutbildning i samarbete med CooperVision med syfte att du ska känna dig trygg i din roll.

✔️ Stipendium
Ansök om stipendium för din egen kompetensutveckling.

✔️ Optiker på distans
Utbildning i undersökningar på distans via digital skärm.

Utbildningar för dig som säljare på Synoptik

Som säljare på Synoptik arbetar du i en roll som ställer höga krav på både säljkompetens, produktkunskap och optik. Därför satsar vi på en gedigen introduktion med omfattande utbildningar inom både läran om ögat, optik och produkter. 

Nedan ser du några av de utbildningar vi erbjuder dig som säljare hos oss:

✔️ Varumärkesrådgivare
Utbildning i ökad varumärkeskännedom.

✔️ Att välja och sälja glasögon
Utbildning i kundbemötande i butik.

✔️ Butikschefstraineeprogrammet
Ettårig utbildning om att vara butikschef inom Synoptik.

✔️ Klinisk optikerassistent på distans
Utbildning i genomförande av undersökningar på distans med optiker.

Utbildningar för dig som butikschef på Synoptik

Som ny butikschef hos oss har vi ett gediget introduktionsprogram där du inledningsvis introduceras till optikbranschen och till oss på Synoptik som den mest rekommenderade optikern. Därefter fortsätter din introduktion samt möjlighet till vidareutbildning inom ledarskap för att kunna skapa effektiva och högpresterande team, förståelse för försäljning, ekonomi och säljledning med fokus på feedback samt coachning.

Nedan ser du vad vi bland annat erbjuder dig som butikschef hos oss:

✔️ Ledare hos oss
Del av din introduktion som ny chef hos oss.

✔️ Hållbart ledarskap
Utbildning i förmåga att som butikschef att leda, driva och utveckla Synoptik.

✔️ Webinarium
Fokus på ökad kunskap och trygghet i din roll.

Utbildningsplattform

Utöver våra utbildningar i vår akademi erbjuder vi alla våra medarbetare enkel och fri tillgång till vår utbildningsplattform Leonardo. Leonardo är vår globala utbildningsplattform, via EssilorLuxottica om vi delar med alla våra kollegor över hela världen. Här finns över 1000 utbildningar, allt ifrån varumärken och stil till ögonhälsa. Är du intresserad av att höra mer om våra utbildningar? Kontakta oss på HR@synoptik.se