Glasögonmode

Här hittar du de allra senaste glasögontrenderna för bågar och solglasögon för både dam och herr. Du får reda på varifrån de olika modehusen hämtat sin inspiration och vilka trender som är hetast just nu. Vi listar allt från färg och form till material och stil. Vad tror du är på modet just nu? Hänger trenden med stora runda glasögon kvar eller är det kanske mer rebelliska retrobågar eller klassiska pilotglasögon som gäller? 

Om du har ett stort intresse för det senaste modet eller är på jakt efter en ny glasögonmodell - ta hjälp av vår stilguide för att inspireras, hålla koll på de senaste trenderna och hitta din egen favorit.

 

GLAMOURÖS RETRO

Retrotrenden har varit stark länge och nu adderas en glamourös touch. 70-talet är en stark inspirationskälla inom klädmodet och även bland säsongens bågar. Flera av de ledande tillverkarna har på olika sätt införlivat glitter och glamour i sina retrobågar. Hos Sensaya hittar vi många bågar i cat-eye-modell med fina detaljer i form av svarta stenar. Kraftiga och överdådiga bågar, förslagsvis från Burberry, är också helt rätt nu.

MODERN MINIMALISM

Tunna minimalistiska metallbågar som är runda eller aviatorinspirerade, gärna guld- och silverfärgade, är helt rätt. Plastbågarna blir allt tunnare i säsongens kollektioner. In Style har flera bågar i den här stilen men trenden syns hos så gott som alla stora varumärken.

HÖG KOMFORT

Komfort och stil behöver inte utesluta varandra, vilket vi sett tydligt i klädmodet. Nu uttrycks också komforttrenden i bågar gjorda av lätta och bekväma material som titan, lätt plast och kolfiber. Lightfly har en mängd superlätta och snygga modeller. Nytt för säsongen hos Synoptik är herrbågar från Oakley. Med Oakleys bågar kan du vara både klassiskt stilig och bekväm.

DUBBEL BRYGGA

Den 80-talsinspirerade dubbla bryggan som fanns på många av sommarens solglasögon fortsätter att vara het men nu på vanliga glasögon. Du hittar den bland annat på aviatorinspirerade modeller från Ray-Ban och Peak Performance.

FLAT LENS

Platta solglas är en trend vi sett på solglasögon i år. I vår nya kollektion Mask it up, från In Style, får du dessa trendiga solglas och glasögon i ett. Kollektionen består av trendiga bågar med tillhörande solglas som fästs ovanpå med hjälp av magneter. När du vill ta av dig solglasen kan du enkelt sätta dem på närmaste metallyta, som kylen, cykeln eller datorn.