Ögonhälsa – Håll dina ögon friska
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

ögonhälsa

Dina ögon står för närmare 80 procent av alla sinnesintryck och det är därför viktigt att du gör regelbundna kontroller av din syn och din ögonhälsa. Vi rekommenderar att glasögonbärare gör en synundersökning minst vartannat år. Du som är linsbärare rekommenderas att göra en synundersökning efter din optikers rekommendation, oftast mellan 6 månader och 1 1/2 år beroende på hur mycket du använder linser och vilken sort du använder. Vi vill försäkra oss om att dina ögon mår bra och om linser används ofta och du sover med linser kan det finnas ett behov av att titta på dina ögon oftare.

Under en synundersökning kontrollerar våra optiker din syn och talar med dig om just dina synbehov. De frågar även om förekomst av ögonsjukdomar, både hos dig och din släkt, samt gör tryckmätning.

Undersök din ögonhälsa med Syna Ögat™

 

I flertalet av våra butiker har du möjligheten att göra en utökad synundersökning kallad Syna Ögat™.

I samband med den gör optikern bland annat en ögonbottenfotografering och en synfältsmätning för att hitta eller följa upp förändringar i näthinnan, blodkärlen i ögat samt synnerven. Dessa förändringar kan bero på grönstarr, diabetes, åldersförändringar i gula fläcken, högt blodtryck, nevus och tumörer.

Läs mer om Syna Ögat™ här

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904