Synoptik ♡ Karün

Var en del av naturen. Lev sida vid sida med den. Utan slöseri med resurser. Det är precis vad vårt nya samarbete med Karün handlar om – en unik kollektion av hållbara solglasögon som bara finns hos Synoptik. Den består av tidlösa modeller framtagna i den chilenska delen av Patagonien, helt av återvunna material. Allt för att förena hållbarhet och mode – och spara på världen som vi alla bryr oss om.

Ett nytt sätt att tänka, ett nytt sätt att vara

Allt börjar i Chile. Lokalbefolkningen samlar havsplast, tex gamla fiskenät, på stränderna i området. Materialet förädlas och förbättras i en unik process för sedan att bli till Karüns högkvalitativa solglasögon. De tillverkas med en ny, annorlunda logik med enbart återvunna material och en cirkulär värdekedja där man är mån om att ta tillvara på allt restavfall så att inget går till spillo. Karüns mission handlar helt om att ge tillbaka till naturen. Både till det lokala samhället, men också i olika naturskyddsprojekt för att bevara den unika naturen och vildmarken i Patagonien. Att bära Karüns solglasögon är inte bara ett uttryck för personlig stil, utan för verklig förändring.

Köp Karün solglasögon

Hållbarhet och mode i perfekt harmoni

Karün betyder ”vara naturen” på det uråldriga mapuchefolkets språk. Det betyder också solglasögon skapade av återvunna fiskenät, annan återvunnen plast och metall, som är lika rätt för storstad som vildmark. Stilen är klassiskt modern och modellerna framtagna för att hålla för slitage och långsiktig vardagsanvändning. Det gör det möjligt att kombinera hållbarhet, funktionalitet och design. Vad kan vara mer rätt?