Solglasögon med UV-skydd mot solens strålar - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

Välj rätt solglasögon med UV-skydd mot solens strålar
Kommer din sommar spenderas vid havet, ute i skogen eller på vägarna? Rätt glas både skyddar dina ögon från farlig UV-strålning och hjälper dig att se bättre under sommarens olika aktiviteter. Solglasögon finns i många olika färger och att hitta rätt glas för dina behov är lika viktigt som att hitta bågar som du trivs med.

OLIKA GLAS FÖR OLIKA AKTIVITETER

För segling, strand och vattensport, använd ett grått glas som är polariserande, det tar bort solreflexer och bländningar från vattnet. Dessutom gör det polariserande glaset att du får ett bra djupseende och uppfattar omgivningen bättre.

Vid bilkörning fungerar solglasögon med ett brunt eller grått glas bäst. Här är det också viktigt att ha polariserande glas för att undvika bländande reflexer från vägbanan. Vid dimma eller mörker är gula glas bäst.

Solglasögon för golf och aktiviteter i skog och terräng fungerar idealiskt med ett gult eller orange glas, det gör att man lättare urskiljer nyanser i det gröna. Dessutom kompenserar det snabbt för ljus- och skuggväxlingar. Vid utomhusaktiviteter med mindre grönska passar ett brunt glas bra. Det framhäver kontraster och gör det lättare att se vägar, skyltar och hinder om du exempelvis joggar eller cyklar.

Om du vill ha ett allroundglas som passar i alla väder så är grönt glas att föredra. Det ger korrekta färger och tydliga kontraster för de flesta aktiviteter och väder. Många uppskattar också bruna glas då de ger en varm och behaglig färgton.

VÄLJ CE-MÄRKTA SOLGLASÖGON SOM SKYDDAR ÖGONEN

Se till att solglasögonen är CE-märkta, då har de ett fullgott skydd mot UV-strålning. UV-strålning kan ge långsiktiga skador på näthinnan och barns ögon är extra känsliga för solens strålar. Alla Synoptiks solglasögon är CE-märkta.

Bra passform är också viktigt för att skydda ögonen från reflexer och bländningar. Ögonbrynen ger ett naturligt skydd men se till så att glasen sitter bra vid näsan. I miljöer med mycket reflexer, som på havet, ger välvda glas som finns på sportigare modeller bäst skydd.

SOLGLASÖGON FÖR BARN

Många solskador som vi riskerar att drabbas av senare i livet har etablerats redan i barndomen. Upp till 75 % av solens strålar släpps in i barnens ögon då de släpper in mycket mer solljus än vuxnas. Det rör sig om upp till 75 % av solens strålar som släpps in i barnens ögon medan vuxna över 30 år bara släpper in ca 10 %.

Därför är det viktigare än många kanske tror att skydda barnens ögon i solen. Även små barn och bebisar behöver solglasögon för att skydda sin syn i solen. Här kan du läsa mer om solglasögon för barn.

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904