Specialglasögon, enkelslipade och dubbelslipade glas  - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon Optik Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 


Det finns fyra olika grundtyper av glas. Vilka du behöver avgörs i samråd med optikern när du gör din synundersökning.

Enkelslipade
Glasen har en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas behöver du som är närsynt, översynt och/eller astigmatisk. Enkelslipade glas hjälper dig att se klart på vissa bestämda avstånd. De kan t ex hjälpa dig att läsa fast du i övrigt ser bra eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil.

Dubbelslipade
Flerstyrkeglas, har ett tydligt avgränsande fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.

Progressiva glas
Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka är som dubbelslipade glas, bara mer avancerade. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och lättare vilket därmed ger ett elegantare utseende. Läs mer om progressiva glas genom att klicka här.

Specialglasögon
Arbetsglasögon eller terminalglasögon är specialkonstruerade för att passa dina behöv i arbetet. Många har idag sk bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar. Som anställd har du rätt till arbetsglasögon om du arbetar mer än 1 timme per dag framför en dataskärm. Läs mer om våra arbetsglasögon och företagsavtal här.Boka tid

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista