Lär dig sätta i linser på rätt sätt (instruktionsvideo) – Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

ATT SÄTTA I LINSER FÖR FÖRSTA GÅNGEnNär du för första gången kommer till oss på Synoptik med en önskan om att skaffa linser så hjälper vi dig att hitta linser som passar dig och vi går alltid grundligt igenom hantering och skötsel. Du får träna på att sätta i linserna och att ta ut dem på rätt sätt och du får därefter med dig instruktioner hem som du kan läsa i lugn och ro.

För att hjälpa dig att träna på hur du sätter i och tar ut dina nya linser kan du titta på filmerna längst ner på sidan. 


SÅ GÖR DU NÄR DU BÖRJAR MED LINSER

De första gångerna som du ska sätta in linserna är det viktigt att du har gott om tid och lugnt omkring dig. Även om du har fått öva på att sätta i linser och fått instruktioner i butiken tar det oftast lite längre tid när du gör det själv hemma.

  1. Tvätta dina händer innan du rör linserna och ögonen. Tänk även på att torka dina händer noggrant.
  2. En del tycker att det är bekvämt att använda en spegel för att sätta i linserna medan andra aldrig använder den. Gör det som passar dig bäst.
  3. Använd endast originalvätska eller sterilt saltvatten till dina linser – kranvatten duger inte till att skölja linser i.
  4. Tappar du en lins på golvet – och det händer nästan alla – så skölj den antingen med linsvätska eller sterilt saltvatten. Använder du endagslinser eller dygnet-runt-linser så kan du kasta den och ta en ny.
  5. När linsen är i ögat så blinka ett par gånger och känn efter om det känns bra. Kanske behöver du prova några gånger för att få linsen på plats.

Har du frågor om att sätta i eller ta ut dina linser på rätt sätt eller om du har andra funderingar kring att skaffa linser så är du alltid välkommen att ringa till oss eller komma till din närmsta Synoptikbutik. Läs även gärna våra skötselråd för fler tips om din vardag med linser.

 Att sätta i Endagslinser


Att ta ur endagslinser


Att sätta i månadslinser


Att ta ur månadslinser


Boka tid

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904