Ray-Ban solglasögon och glasögon - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

Ray-Ban 


Solglasögon och glasögon från Ray-Ban

Madonna har dem, lika så Tom Cruise, Barack Obama och Jennifer Anistion. De har synts i klassiska filmer som Breakfast at Tiffany’s med Audrey Hepburn och Blues Brothers till modernare filmer som t.ex. Men in Black.

Ray-Ban är kända för sina högkvalitativa solglasögon och glasögon, men också för sin klassiska och särpräglade design. Hos Synoptik finns bl.a. bågen Wayfarer i sin originaldesign från 1952 och även ett stort utbud av Ray-Bans modernare tappningar av Wayfarer-bågen. Synoptik har också den klassiska pilotbågen Aviator som designades redan 1937.

Historien om Pilotbågen Aviator

Under 1930-talet flög löjtant John MacCready ballong för det amerikanska flygvapnet. Hans ögon skadades svårt av det starka solljuset och då fick han en idé om att skapa ett par snygga funktionella solglasögon. Bågen kallades från början Anti-Glare, bländskydd. Den lätta metallbågen väger bara 150 gram och tillverkades med gröna glas för att filtrera bort infraröda- och ultraviolettasolstrålar. Bågen blev omedelbart en succé och köptes in till hela det amerikanska flygvapnet och är prototypen till dagens världsberömda Aviator-båge.

Se utbudet av bågar från Ray-Ban i vår nya online katalog eller besök en Synoptik nära dig. Våra glasögonstylister hjälper dig att hitta de perfekta bågarna.

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904