Ray-Ban solglasögon och glasögon - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

Ray-Ban 

Ray-ban solglasögon

Rayban är det mest coola och framgångsrika märket i hela glasögonvärlden

Madonna har dem, lika så Tom Cruise, Barack Obama och Jennifer Anistion. De har synts i klassiska filmer som Breakfast at Tiffany’s med Audrey Hepburn och Blues Brothers till modernare filmer som t.ex. Men in Black.Madonna har dem, lika så Tom Cruise, Barack Obama och Jennifer Anistion. De har synts i klassiska filmer som Breakfast at Tiffany’s med Audrey Hepburn och Blues Brothers till modernare filmer som t.ex. Men in Black.
Ray-Ban är kända för sina högkvalitativa solglasögon och glasögon, men också för sin klassiska och särpräglade design. Hos Synoptik finns bl.a. bågen Wayfarer i sin originaldesign från 1952 och även ett stort utbud av Ray-Bans modernare tappningar av Wayfarer-bågen. Synoptik har också den klassiska pilotbågen Aviator som designades redan 1937.


HISTORIEN OM RAY-BAN

Historien om Ray-Ban börjar 1929 och har drivits framåt av teknisk innovation tätt knuten till den militära utvecklingen. De första Ray-Ban-solglasögonen utvecklades på uppmaning av general MacCready i den amerikanska armén. Under 1930-talet flög löjtant John MacCready ballong för det amerikanska flygvapnet. Hans ögon skadades svårt av det starka solljuset och då fick han en idé om att skapa ett par snygga funktionella solglasögon. Bågen kallades från början Anti-Glare, bländskydd. Den lätta metallbågen väger bara 150 gram och tillverkades med gröna glas för att filtrera bort infraröda- och ultraviolettasolstrålar. Bågen blev omedelbart en succé och köptes in till hela det amerikanska flygvapnet och är prototypen till dagens världsberömda Aviator-båge.


Historien om Pilotbågen Aviator

Från början låg fokus först och främst på glasens UV-skydd och säkerhet mot infrarött ljus, men snart lade man lika mycket vikt vid komfort och styrka. Redan de första åren lanserade Ray-Ban modellerna Outdoorsman i både den originella pilotmodellen och Wayfarer. Modeller som har varit moderna flera gånger under tidens gång och som just nu är mycket efterfrågade. Ray-Ban slog igenom ordentligt första gången i filmen Easy Rider från 1969. Därefter har Ray-Ban varit en aktiv del av filmindustrin. Ray-Bans solglasögon har använts i filmer som: Blues Brothers, Top Gun och Men in Black. Framgången med solglasögonen ledde till en glasögonkollektion som utstrålar samma värden och som är trogen den kända Ray-Ban-stilen.

Se utbudet av bågar från Ray-Ban i vår nya online katalog eller besök en Synoptik nära dig. Våra glasögonstylister hjälper dig att hitta de perfekta bågarna.

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904