Glasögontrender höst/vinter 2016 - Synoptik
Sök
 
Glasögon Linser Solglasögon ögonhälsa Erbjudanden
Företag Hitta din butik
Boka tid
 

 

Glasögontrender vår och sommar 2017

 

 

 

ATHLEISURE – Sportglasögon för vardagen

Nu handlar det om att se bra ut – och må bra samtidigt. Athleisure är en blandning mellan athletic och leisure – precis i gränslandet mellan sportarenan och vardagen. Resultatet är en avspänd look med en sportig twist. I klädmodet har vi sett det ett tag – yogabyxor på kontoret är till exempel vardagsmat. Och nu börjar trenden även ta sig till glasögonmodet. Det som utmärker den här typen av sportiga glasögon är till exempel stryktåliga material som gummi eller kolfiber, eller starka färger – gärna gul, röd, blå och grön – antingen över hela bågen eller bara som en knallig detalj.


 
Athleisure

 

 

 

 

TILLBAKABLICK – Retroglasögon och ikoniska bågar

I vår och sommar ser vi tydliga referenser till de ikoniska former som präglat glasögonmodet de senaste 80 åren – speciellt modeller som clubmaster, aviator, cateye och runda browline-glasögon. Denna trend syns både inom bågar och solglasögon. Den runda ramen ses hos alla märken, och vill du inte ha helt runda glasögon finns det många fina mellanting. Eller så väljer du det diskretare alternativet med metallbåge. När det gäller solglasögon syns retrotrenden kanske allra tydligast. Krydda med ännu mer stil genom att välja färgade spegelglas på solglasögonen – ett av sommarens absoluta måsten.


 
Tillbakablick

 

 

 

 

TRANSPARENS – Transparenta bågar

Transparens är en stor trend denna säsong och den märks tydligt inom både bågar och solglasögon. Transparensen tolkas på olika sätt. Vi ser många bågar i en blandning mellan färgade och helt transparenta acetat. Det ger ett vackert spel i glasögonen, och ett lätt och elegant utseende. En annan tolkning kan ses på olika utbyggnader av ramen – särskilt tydligt syns detta hos till exempel Michael Kors, Marc Jacobs och i vårt eget varumärke Fuzion. Med transparenta acetat skapas också möjlighet att bygga in olika element i bågen – till exempel glitter eller trådar – och därmed uppnå en fin effekt.


 
Transparens

 

 

 

 

FÄRGEXPLOSION – Färgglada solglasögon och bågar

Bort med pastellerna – in med de mättade färgerna! Säsongens glasögontrender utmanar dig att bejaka din utåtriktade sida och hänge dig åt starka färger, i synnerhet gult, grönt, blått, rött och rosa. Den här trenden syns i såväl enskilda färgklickar som över hela bågen. Och de färger som lyser allra klarast i sommar, och som vi ser i alla kollektioner från alla märken, är rosa och rött i alla nyanser.


 
Färgexplosion

Synoptik Sweden AB  |  Jan Stenbecks Torg 17  |  164 40 Kista  |  ORG.NR 556607-7904